5 Ekim Dünya Çocuk Günü

5 Ekim Dünya Çocuk Günü -Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Köseli: Çocuklukta öğrenilen doğru beslenme alışkanlıkları, ileri yaşlarda gelişebilecek damar sertliği, şeker ve kalp hastalıkları, yüksek


DENİZLİ (A.A) - Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Osman Köseli, çocuklukta öğrenilen doğru beslenme alışkanlıklarının, ileri yaşlarda gelişebilecek damar sertliği, şeker ve kalp hastalıkları, yüksek tansiyon, kemik erimesi, kireçlenme ve bazı kanser türlerinden koruduğunu bildirdi.
     Köseli, 5 Ekim Dünya Çocuk Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, yetersiz beslenen çocukların hastalıklara, çeşitli iç ve dış etkenlere karşı dirençlerinin azaldığını, hastalıklara kolay yakalandığını, iyileşmenin zor ve yavaş olduğunu belirtti.
     Yaşam şekli, maddi yetersizlik, bilgisizlik nedeniyle kazanılan yanlış beslenme alışkanlıklarının çeşitli sağlık sorunlarına neden olabileceğini ifade eden Köseli, şunları kaydetti:
     Sağlıksız beslenen çocuklarda görülebilecek en büyük sağlık sorunu obezite ve obezitenin yol açtığı genç yaşta oluşabilecek kalp damar hastalığı, diyabet, tansiyon, böbrek fonksiyonlarında bozukluk, mide rahatsızlıkları, demir eksikliği ve bu eksikliğin neden olabileceği diğer hastalıklardır. Çocuklukta öğrenilen doğru beslenme alışkanlıkları, ileri yaşlarda gelişebilecek damar sertliği, şeker ve kalp hastalıkları, yüksek tansiyon, kemik erimesi, kireçlenme ve bazı kanser türlerinden korur. Uzun süreli televizyon seyretme ve bilgisayar kullanımından kaçınılmalı, çocuklara düzenli spor yapma alışkanlığı kazanılmalıdır. Gün boyu fiziksel ve zihinsel performansın en üst düzeyde tutulabilmesi için öğün atlanmamalı, günde en az 3 ana, 2 ara öğün şeklinde beslenilmelidir.
    
     Muhabir: Fatma Karakış / Halil Şahin
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber 5 Ekim Dünya Çocuk Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER