5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü

5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü -Eğitim-İş Sendikası Bozüyük Temsilcisi Avcı: -800 bin öğretmen, çözülmeyen bazı sorunlar nedeniyle 5 Ekim Dünya Öğretmenler Gününü umutsuz bir şekilde kutlamaktadır


BİLECİK (A.A) - Eğitim-İş Sendikası Bozüyük Temsilcisi Osman Nuri Avcı, 800 binin üzerindeki eğitim emekçisinin çözüme kavuşturulmayan sorunlar nedeniyle umutsuz bir şekilde 5 Ekim Dünya Öğretmenler Gününü kutladığını bildirdi.
     Eğitim çalışanlarının ücretlerini iyileştirmekle yükümlü olan siyasal iktidarın, öğretmenlerin aldığı ücretin fazlalığından, çalışma saatlerinin de azlığından şikayet ettiğini savunan Avcı, açıklamasında şunları kaydetti:
     Türkiyedeki öğretmenler, OECD ülkeleri ile kıyaslandığında, toplumsal statüleri, ekonomik, sosyal ve özlük hakları açısından oldukça geri durumdadır. OECDnin Bir Bakışta Eğitim Raporu 2011e göre, Türkiyedeki öğretmenler, diğer ülkelerdeki öğretmenlere göre çok daha fazla çalışmaktadır. Ülkemizde öğretmenin yıllık zorunlu çalışma süresi bin 810 saat iken, OECD ülkelerinde bu süre ortalama bin 663 saattir. Türkiyede öğretmenler, OECD ortalamasından her yıl yaklaşık 150 saat daha fazla çalışmakta, söz konusu fazla çalışmaya karşılık, diğer ülkelerdeki meslektaşlarına göre daha düşük ücret almaktadır.
     Avcı, Türkiyedeki öğretmenlerin daha çok çalışmalarına rağmen, Avrupalı meslektaşlarının yaklaşık dörtte biri kadar maaş aldığını bildirdi.
    
     Muhabir: Barış Eren / Mehmet Candikmen
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER