5.Uluslararası Rixos Cup Basketbol Turnuvası

5.Uluslararası Rixos Cup Basketbol Turnuvası -Beşiktaş Basketbol Takımı Başantrenörü Kunter: -Bu tür turnuvalar bizim için çok önem taşıyor. Geçen sezonun Türkiye 1. Liginin ilk 5ine giren 4 takım bu turnuvada yer alıyor.


ANTALYA (A.A) - 5.Uluslararası Rixos Cup Basketbol Turnuvası, bugün Antalyada başlıyor.
     Rixos Otel sponsorluğunda düzenlenen turnuva öncesinde otelde Beşiktaş Basketbol Takımı Başantrenörü Erman Kunter, Banvit Basketbol Takımı Başantrenörü Orhun Ene, Cibona Zagreb Basketbol Takımı Başantrenörü Veljko Mrsic, eski milli basketbolcu Doğan Hakyemez, Rixos Otel Markadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Başak Erel ve Rixos Otel Pazarlama Direktörü Mert Osman Canın katılımlarıyla turnuvanın tanıtım toplantısı yapıldı.
     Başak Erel, törende yaptığı konuşmada, turnuvanın ilkinin 5 yıl önce Rixos Otelin markasının doğduğu şehre katkı sağlaması amacıyla Antalyada başladığını, daha sonra uluslararası alanda tercih edilen bir turnuva haline geldiğini söyledi.
     Sürdürülebilir turizmin yaşatılması için Antalyada sürdürülebilen projelerin olması gerektiğinden yola çıktıklarını dile getiren Erel, turnuvanın öneminin her geçen yıl katlanarak arttığını, 2008 yılından bu yana basketbol otoriteleri tarafından dikkatle takip edildiğini kaydetti.
     Erel, Geçen 5 yılda 14 ülkeden 20 takımı ağırladık. 14 ülkenin katılımı bizim için önemli. Bundan dolayı turnuvaya uluslararası diyoruz. 20 takım ve 350 oyuncunun yanı sıra 35 bin basketbol severi turnuvaya getirdik. Bu yıl devler kıyasıya mücadele edecekler dedi.
     Bu akşam başlayacak turnuvada Türkiyeden Anadolu Efes, Galatasaray Medical Park, Beşiktaş, Banvit, Rusyadan Unics Kazan ve Hırvatistandan Cibona Zagrepin mücadele edeceğini bildiren Erel, birçok basketbol takımının turnuvayı tercih etmeye başlamasının kendileri için önemli olduğunu vurguladı.
    
     -İlk karşılaşma Banvit ile Unics Kazan arasında yapılacak-
    
     Başak Erel, Antalya Büyükşehir Belediye Basketbol Takımının bu yıl turnuvaya dahil edilmemesi ile ilgili soru üzerine, geçen yıl yaptıkları teklifin aynısını bu yıl da diğer kulüpler gibi Antalya Büyükşehir Belediye Basketbol Takımına sunduklarını anlattı.
     Turnuvayı 4 ay gibi kısa bir sürede düzenlediklerini dile getiren Erel, Bunun 2 aylık bölümünde şartlarda anlaşmak için Antalya Büyükşehir Belediye Basketbol Takımından haber bekledik. Çok sayıda turnuvaya başvurular yapıldı, biz de artık ev sahibini beklemeyecek duruma geldik diye konuştu.
     Beşiktaş Basketbol Takımı Başantrenörü Erman Kunter ise geçen yıla oranla yeni bir takım kurduklarını, beş yabancı oyuncuyu takıma kazandırdıklarını ifade ederek, Bu tür turnuvalar bizim için çok önem taşıyor. Geçen sezonun Türkiye 1. Liginin ilk 5ine giren 4 takım turnuvada yer alıyor. Unics Kazan, Eurolige katılacak takımlar arasında en önemlilerinden biri. Cibona Zagrep ise Hırvatistan basketbolunu domine etmiş bir takım. Çok önemli bir hazırlık turnuvası olacak dedi.
     Hedeflerinin katıldıkları her organizasyonda şampiyonluk olduğunu vurgulayan Kunter, Euroligde de bir üst tura çıkmak istediklerini, ancak bu hedeflere ulaşmanın çok kolay olmayacağını, bunu Avrupada başarabilen çok az takım olduğunu kaydetti.
     Banvit Basketbol Takımı Başantrenörü Orhun Ene de takım olarak hem Türkiye hem de Avrupa kupalarında aşama kaydettiklerini ifade ederek, Geçen yıl da çok iyi bir sezon geçirmiştik. Ancak final oynama şansını son maçta sahamızda yaptığımız maçta elimizden kaçırmıştık diye konuştu.
     Ene, Turnuva takımların eksiklerini görmesi açısından biz koçlar için çok faydalı olacak. Turnuvanın Antalyada olması avantaj dedi.
     Öte yandan, Rixos Cupta Ukraynanın dünyaca ünlü amigo takımı Red Fox da gösteri yapacak. Turnuvanın ilk karşılaşması bugün saat 18.00de Banvit ile Unics Kazan arasında, ikinci maç ise saat 20.15te Beşiktaş ile Cibona Zagrep arasında yapılacak.
     Turnuva, 16 Eylülde sona erecek.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 5.Uluslararası Rixos Cup Basketbol Turnuvası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER