5084 sayılı Teşvik Yasası

5084 sayılı Teşvik Yasası -SMM Odası Başkanı Taş: Yasada değişikliğe gidilerek sigorta primi ile gelir vergisi oranlarının aşağıya çekilmesi doğru bir uygulama olacaktır


ŞANLIURFA (A.A) - Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) Odası Şube Başkanı Nihat Taş, bu yıl sona erecek 5084 Sayılı Teşvik Yasasında değişiklik yapılması gerektiğini bildirdi.
     Taş, yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu yasanın 31 Aralık 2012 tarihinde sona ereceğini hatırlatarak, iş dünyasının istihdam üzerindeki vergi ve sigorta primi yükünün yüksek olmasından şikayetçi olduğunu belirtti.
     Özelikle eski yatırımlar ve yatırımcılara önemli destekler içeren 5084 Sayılı Teşvik Yasasının sona ermesinin kentte ve bölgede istihdam edilenleri zor ve sıkıntılı bir sürece götüreceğine işaret eden Taş, şunları kaydetti:
     Yasada değişikliğe gidilerek sigorta primiyle gelir vergisi oranlarının aşağıya çekilmesi doğru bir uygulama olacaktır. Sosyal Güvenlik Primi desteğinin sona ermesi çoğu iş yerinde işten çıkarmalara sebep olurken, büyük bir kesimde kayıt dışılığa yeltenecektir. Dolayısıyla işsiz görünüp kayıt dışında kalan bu insanlar, Genel Sağlık Sigortası uygulamasında düşük gelirli veya hiçbir geliri olmayan gibi görünecektir. Bütün bunlar, devlete yeni yükler ve zorlukları beraberinde getirirken bazı zorluklara da zemin hazırlayacaktır.
     Nihat Taş, sadece yeni yatırımcılara bölgenin teşvik edilmesinin sorunu çözmeyeceğine inandığını aktararak, yeni durumun mevcut yatırımcılarla yeniler arasında haksız rekabete sebep olabileceğini savundu.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber 5084 sayılı Teşvik Yasası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER