5199 sayılı yasada yapılması düşünülen değişiklik

5199 sayılı yasada yapılması düşünülen değişiklik -Çanakkalede hayvan severler, gerçekleştirdikleri yürüyüşle 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununda yapılması planlanan değişikliği protesto etti (Fotoğraflı - Görüntülü)


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkalede 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, düzenlenen yürüyüşle protesto edildi
     Hayvan Severler Derneği (HAYSEV) ile Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) tarafından düzenlenen Sokaklarımızı Cansız Bırakmayacağız mitingde, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin yasa tasarısı protesto edildi.
     Hayvan hakları savunucularından bir bölümü köpekleriyle mitingin düzenlendiği Cumhuriyet Meydanına geldi.
     Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile Belediye Meclis Üyeleri Dr. Celal Karakaş ve Muzaffer Özgennin de katılarak destek verdiği mitingde katılımcılar hazırladıkları birbirinden ilginç pankartlarla yasa tasarısının geri çekilmesi için seslerini duyurmaya çalıştı.
     Hayvan Severler Derneği (HAYSEV) Çanakkale Şube Başkanı Esen Öztürk, burada yaptığı konuşmada, Türkiyede, başta sokak köpekleri olmak üzere binlerce hayvanın yok edileceği bir sürecin başlatıldığını söyledi.
     Bu tasarının geri çekilmesi için meydanlara çıktıklarını ifade eden Öztürk, Bu yasa tasarısını hazırlayan Bakanlık, bundan sadece birkaç ay önce kendi sitesinde sokak hayvanlarına nasıl suluk ve yemlik koyduğuyla övünmüş ve boy boy fotoğraflarını paylaşmıştı. Birkaç ay içinde tam zıttı istikamette hareket eden bu bakanlığın temsil ettiği Hükümet ile halkı arasında yarattığı güvensizlik uçurumunu görmemek için kör olunabilir. Hayvanları öldürme planları yapanların her birine, tabi halkına değer veriyorsa bir tek tavsiye verilebilir. Siz onları öldürürseniz, halk da kalbinde sizi öldürecektir diye konuştu.
     Hayvanları Koruma Kanununda değişiklik yapılmasını öngören yasa tasarısının en hafif deyimle soykırım olduğunu belirten Esen Öztürk, Nasıl bir anneden çocuğunu koparamazsanız, bir evden, bir sokaktan da hayvanını koparamazsınız dedi.
     Mitinge katılanlar, daha sonra yasa tasarısını eleştiren sloganlar atarak kordon boyundaki Truva Atına doğru yürüdü.
     HAYTAP Çanakkale Şube Başkanı Sitare Şahin tarafından burada yapılan açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanlığının düzenleyip Türkiye Büyük Millet Meclisine sunduğu 5199 sayılı Hayvan Hakları Kanunu Yasa Tasarısının, tam anlamıyla sokaklardaki ve evlerdeki kedi ve köpekleri yok etmek için hazırlandığını iddia edildi.
    
     Muhabir: Burak Akay
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber 5199 sayılı yasada yapılması düşünülen değişiklik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER