52 yaşında basketbol oynuyor

52 yaşında basketbol oynuyor -Tekerlekli Sandalye Basketbol Birinci Ligi ekiplerinden Ankara Yenimahalle Tekerlekli Sandalye basketbol takımının 52 yaşındaki sporcusu Ahmet Şahin Önal, ilerleyen yaşına rağmen profesyonel spor yaşamı


ORDU (A.A) - Tekerlekli Sandalye Basketbol Birinci Ligi ekiplerinden Ankara Yenimahalle Tekerlekli Sandalye basketbol takımının 52 yaşındaki sporcusu Ahmet Şahin Önal, ilerleyen yaşına rağmen profesyonel spor yaşamını sürdürüyor.
     Basketbol liglerinin en yaşlı sporcularından biri olan Önal, AA muhabirine, 1986da geçirdiği trafik kazasının ardından engelli sporuyla tanıştığını belirterek, Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine başladığım bu sporu zevkle ve gururla yapıyorum dedi.
     Kazanın ardından Ankarada beden eğitimi öğretmeni olan bir arkadaşının tekerlekli sandalye basketbolunu izledikten sonra yanına geldiğini anlatan Önal, Bu sporda benim de olmam gerektiğini söyledi. Bunun üzerine Çankaya Belediyesinde bu spora başladım. Şimdi Yenimahalle Belediyesindeyim. Uzun yıllardan beri yaptığım bu spora devam ediyorum. Arkadaşlarımızla gücümüzün yettiği kadar devam edeceğiz diye konuştu
    
     -Azimle çalışıyorum-
    
     Yaşının ilerlemesine rağmen azimle basketbol sporunu yaptığını belirten Önal, şöyle devam etti:
     Çalıştıktan sonra, azimle bu sporu yaptıktan sonra bu işin yapılamamasına hiçbir engel yok. Antrenmanlara devamlı gelmek, kendine iyi bakmak yeterli oluyor. Bu sporun 40lı yaşlarda bırakılmasına karşıyım, devam edildiği zaman başarının geleceğine inanıyorum.
     Önal, saha içerisinde takım arkadaşlarının kendisine çok saygılı olduğunu, bundan dolayı mutluluk yaşadığını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hayati Akçay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber 52 yaşında basketbol oynuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER