53. Uluslararası Nasreddin Hoca Anma ve

53. Uluslararası Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri -Etkinlikler Bir Kültür Elçisi Olarak Nasreddin Hoca konulu konferansla devam etti


KONYA (A.A) - 53. Uluslararası Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri etkinlikleri kapsamında düzenlenen Bir Kültür Elçisi Olarak Nasreddin Hoca konulu konferansta Nasreddin Hoca anlatıldı.
     Gediz Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zülfikar Bayraktar Akşehir Kültür Merkezinde düzenlenen konferansta, Nasreddin Hoca dendiğinde herkesin kendine göre farklı bir yorum yaptığını söyledi.
     Nasreddin Hocanın çok yönlü kişiliğiyle ele alınması gerektiğini belirten Bayraktar, O, bilim değerlerimizi yansıtır. Nasreddin Hocanın dünyanın bir çok yerinde yaşayan fıkraları var. Bosna-Hersekte, Sırbistanda, Balkanlar anlamında söylüyorum. Sokakta tanıştığınız insanlara Nasreddin Hocayı tanıyor musun- dediğimizde evet tanıyorum diyor. Nasreddin Hoca Kültürler arasında bir köprü vazifesi görüyor diye konuştu.
     Nasreddin Hocanın çok önemli bir kişilik olduğunu, fikirlerinin yaşatılması gerektiğini anlatan Bayraktar, düzenlenen anma ve mizah günlerinin çok isabetli olduğunu sözlerine ekledi.
     Konferansın sonunda Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, katkılarından dolayı Bayraktara plaket verdi.
    
     Muhabir: Bayram Uygun / Mümin Altaş
     Yayıncı: Metin Bolat
<< Önceki Haber 53. Uluslararası Nasreddin Hoca Anma ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER