581 öğrenciye sigara eğitimi verildi

581 öğrenciye sigara eğitimi verildi


KASTAMONU (A.A) - Umut Sağlıkçılar Derneği (UMSAD) geçen yıl, Gencim, Sağlıklıyım, Kötü Alışkanlığım Yok projesi çerçevesinde 581 öğrenciye sigara eğitimi verdi.
     UMSAD Genel Sekreteri İsmail Çalış, İçişleri Bakanlığının sivil toplum kuruluşlarına 5 ana konuda proje yapma imkanı verdiğini ifade ederek, Maddi anlamda sınır tanımıyor. 900 proje içerisinde 110 proje kabul edildi. O projelerden bir tanesi de bizim projemizdi diye konuştu.
     Çalış, İçişleri Bakanlığı destekli Gencim, Sağlıklıyım, Kötü Alışkanlığım Yok projesiyle, öğrencileri sigara ve alkol gibi bağımlılık yapan maddelerle ilgili eğitmeyi amaçladıklarını belirtti.
     Projeyle 581 öğrenciye ulaştıklarının altını çizen Çalış, şunları kaydetti:
     13 öğretmenle yola çıktık. Sigara içmeyen öğretmenlerimiz tarafından eğitimlerimiz verildi. Bu tür eğitimlerin mutlaka lise öncesi dönemde ve öğrencilerin yaşları küçükken yapılması gerektiğini gördük. Kız öğrencileri etkilemenin ve eğitimlerde başarıya ulaşmanın daha kolay olduğu gördük. Yapılan çalışmalarda öğrencilerin bilgilerinin artırılmasının kolay olmasına rağmen duygu ve düşüncelerinde değişikliğin kolay olmadığı ve zamanla olacağı tespit ettik.
     UMSAD salonundaki bilgilendirilme toplantısına, UMSAD Başkanı Mustafa Şafak, UMSAD Genel Sekreteri İsmail Çalış, Basın İlan Kurumu (BİK) Erzurum Şube Müdürü Nedim Engin, BİK Kastamonu Şube Müdürü Yaşar Kuru ve basın mensupları katıldı.
    
     Muhabir: Esra Karamuk
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber 581 öğrenciye sigara eğitimi verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER