6 yaşındaki çocuktan Suriyeye duygulandıran yardım

6 yaşındaki çocuktan Suriyeye duygulandıran yardım -Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye kampanyası kapsamında Balıkesirden ilk tır, törenle yola çıktı -İHH Balıkesir Şube Sorumlusu Memiş: 6 yaşındaki kardeşimiz


BALIKESİR (A.A) - Balıkesirde, Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye kampanyası kapsamında toplanan yardımların bulunduğu ilk tır, tören ve dualarla yola çıktı. Kampanyaya katılan 6 yaşındaki bir çocuk, harçlığını biriktirdiği kumbarasını Suriyeye gönderdi.
     İnsani Yardım Vakfı (İHH) Balıkesir Şube Sorumlusu Mustafa Memiş, Zağnos Paşa Camii önünde düzenlenen törende yaptığı açıklamada, Balıkesirin konuya çok duyarlı davrandığını, bu hafta ilk tırın gönderildiğini söyledi.
     Tırda 20 ton un, bin adet battaniye ve 5 ton gıda bulunduğunu ifade eden Memiş, 5 tonluk gıda yardımının içinde, yağ, pirinç, peynir gibi ürünler yer alıyor. Bizim hedefimiz 3 tır göndermek. İnşallah haftaya 1 tır daha göndereceğiz. Daha sonraki hafta 1 tır daha. İlk tırımızı 10 günlük yardımlarla gönderiyoruz. Kampanyamız 3 hafta sürecek. İlimizden 6 yaşındaki kardeşimiz Muhammed Çavuş, harçlığını biriktirdiği kumbarasını Suriyeli kardeşlerine gönderdi. Bu çok duygulu, bir o kadar da gurur verici bir olay diye konuştu.
     Balıkesir İl Müftü Yardımcısı Necati Kara ise cami kapılarından 250 bin lira para topladıklarını söyledi. Savaşın çok kötü olduğunu dile getiren Kara, Bu savaşta kim haklı kim haksız bizi ilgilendirmez. Bizi ilgilendiren oradaki insanların öldürülmesi, çekilen acı. İnsanlar ekmek bulmakta zorlanıyor, hatta ekmek kuyruğunda bombalanıyor. İnşallah diğer haftalarda Allah bize 3-4 tır göndermeyi nasip eder ifadelerini kullandı.
     Zağnos Paşa Cami önünde yüzlerce kişiyle edilen duanın ardından yola çıkan tırın Hatayın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü sınır kapısından geçerek, Suriyeye yardımların ulaştırılması planlanıyor.
    
     Muhabir: Seyhan Kırıcı / Zafer Akpınar
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber 6 yaşındaki çocuktan Suriyeye duygulandıran yardım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER