6. Anadolu Markaları Yarışması

6. Anadolu Markaları Yarışması -Afyonkarahisar Valisi Balkanlıoğlu: -Girişimcilerimizin taşı sıksam suyunu çıkarırım motivasyonuyla yetişmesi lazım


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Türkiye Finans Katılım Bankasının desteğiyle Capital ve Ekonomist dergileri tarafından bu yıl 6ncısı düzenlenen Anadolu Markaları Yarışması, Afyonkarahisarda gerçekleştirilen toplantıyla başladı.
     Toplantıda konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, bir ürünün marka haline gelmesi durumunda, pazarlanmasında zorlanılmayacağını söyledi.
     Pazarlanacak ürünün ihtiyaç duyulan nitelikte olması gerektiğini belirten Balkanlıoğlu, Ürünün öyle bir reklamı olmalı ki; insanlar o ürünü ihtiyaç hissetmeli. ABDyi ABD yapan, marka değerlerdir. Girişimcilerimizin bu konuda çalışması lazım. İnsanlarımıza biraz da fırsat verilmesi lazım. Girişimcilerimizin taşı sıksam suyunu çıkarırım motivasyonuyla yetişmesi lazım. Bunu daha çok eğitim kurumlarımızın sağlaması gerekir dedi.
     Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser de küçük şehirden marka çıkmaz anlayışının doğru olmadığını dile getirerek, küçük şehirlerde iş yapsa da büyük düşünen insanların başarılı patent ve inovasyon çalışmaları yapabileceğini kaydetti.
     Türkiye Finans Katılım Bankası Genel Müdürü Derya Gürerk ise markanın, ürünü sattıran bir olgu olduğunu anlattı.
     Markalaşmak için fiyat ve maliyetin önemli olduğuna dikkati çeken Gürerk, şöyle devam etti:
     Bunların ikisi de varsa o zaman bir şekilde bir farklılık yaratmanız gerekir. Kalite diyoruz ama kalitenin altı derin. Hız olsun, tasarım olsun, kalitenin altının doldurulması gerekiyor. Fiyat ve farklılık üzerine çalıştığınızda, bunun size bir geri dönüşü olmak durumundadır.
     Bir toplantıda dinlemiştim. Türkiyenin ihracatının değeri kilogram başında 1,4 dolar, Güney Kore ve ABDnin ihracatı kilogram başına 4 dolar. Daha alacağımız yol var. Bu da marka dediğimiz, müşteriye aldığı üründe, hizmette verdiği paraya ilave olarak belli bir standart, belli bir kalitenin sunulmasıdır.
     Toplantıya, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) ile Kütahya Porselen AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, Afyonkarahisar Sanayici ve İşadamları Derneği (AFSİAD) Başkanı Şükrü Demirayak, Capital ve Ekonomist dergilerinin yayın direktörü Rauf Ateş, Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatoş Karahasan ve bazı işadamları katıldı.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör / Sedat Gök
     Yayıncı: Zekeriya Gülün
<< Önceki Haber 6. Anadolu Markaları Yarışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER