6. Dünya Moğol Kongresi

6. Dünya Moğol Kongresi -Moğolistanın ilk Cumhurbaşkanı Ochirbat, Bursa Valisi Harput ve Belediye Başkanı Altepeyi ziyaret etti


BURSA (A.A) - Moğolistanın ilk Cumhurbaşkanı Punsalmaa Ochirbat ile beraberindekiler, Bursa Valisi Şahabettin Harput ile Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepeyi ziyaret etti.
     Bursa Valiliğinin himayesinde, Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile bazı sivil toplum kuruluşlarının işbirliğiyle 12-14 Aralıkta düzenlenen 6. Dünya Moğol Kongresi için kente gelen heyet, ilk olarak Heykeldeki tarihi Valilik binasına geldi.
     Heyeti makamında kabul eden Vali Harput, Türkiyenin 6 bin kilometre uzakta bulunan Moğalistan ile çok köklü bir tarihi olduğunu söyledi. Punsalmaa Ochirbat ve Dünya Moğol Kongresi Başkanı Ts. Gombosuren ile birlikte Bursaya gelen heyeti ağırlamaktan çok mutlu olduğunu ifade eden Harput, Moğolistan ile kültürel, sosyal ve ekonomik bağlarımız var ama en önemlisi gönül bağımız var dedi.
     Ziyaretin en önemli amacının ekonomik bağlar kurmak olduğunu dile getiren Harput, Üç gün sürecek bu kongre boyunca iki ülke işadamları çeşitli görüşmeler yapacak. Bu görüşmeler, iki ülke arasında olduğu kadar Bursa ile Moğolistan arasında da ekonomik ilişkilere neden olacak bilgisini verdi.
     Moğolistanın 1990-1997 döneminde cumhurbaşkanlığını yapan Punsalmaa Ochirbat ise iki ülke arasındaki bağların daha da güçlü olması için Türkiyeye geldiklerini vurgulayarak, Bu görüşmeler sonucunda çok önemli ekonomik adımlar atılacak. Bizi kabul eden Sayın Valimize çok teşekkür ediyoruz diye konuştu.
     Konuşmaların ardından Vali Harput, Ochirbata İznik çinisi hediye etti.
     Moğolistan heyeti, daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepeyi ziyaret etti. Büyükşehir Belediye binasında gerçekleşen ziyarette konuşan Altepe, Bursanın çok yönlü bir kent olduğunu kaydederek, şunları söyledi:
     Her türlü özelliği barındıran bir şehrimiz var. 50 yıl önce nüfus 120 bin iken şimdi 2 milyon civarında. Türkiyenin en hızlı büyüyen kentiyiz. Türkiye de hedefleri olan bir ülke; biz de belediye olarak buna tüm gücümüzle destek vermeye çalışıyoruz
     Punsalmaa Ochirbat da böyle bir kentte bulunmaktan duydukları mutluluğu ifade ederek, Her şey çok güzel olacak. 6. Dünya Moğol Kongresi sonrası iki ülkenin bağları çok daha güçlenmiş olacak dedi.
     Konuşmanın ardından Recep Altepe, Ochirbata günün anısına bir hediye takdim etti.
    
     Muhabir: Harun Kaymaz
     Yayıncı: Ogün Duru
<< Önceki Haber 6. Dünya Moğol Kongresi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER