6. Ulusal 23 Nisan Çocuk Koroları

6. Ulusal 23 Nisan Çocuk Koroları Şenliği -Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı Müzik Uygulama ve Araştırma Merkezi, "23 Nisan Çocuk Koroları Şenliği"nin 6ncısını düzenledi


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı Müzik Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından "23 Nisan Çocuk Koroları Şenliği"nin 6ncısı Afyonkarahisarda düzenledi.
     Müzik kültürünün gelişmesine ve gelecek kuşaklara aktarılmasına katkıda bulunma düşüncesiyle yola çıkılan ve bu yıl 6ncısı gerçekleştirilen şenlik renkli görüntülere sahne oldu.
     Afyonkarahisar Valiliği, AKÜ Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü, AKÜ Müzik Uygulama ve Araştırma Merkezi, Türkiye Polifonik Korolar Derneği ile Alimoğlu Kültür Sanat ve Araştırma Merkezinin işbirliğiyle düzenlenen ve yaklaşık 2 bin çocuğun yer aldığı şenlikte, ilk olarak AKÜ Çocuk Korosu sahne aldı.
     Emel Funda Türkmenin şefliğini yaptığı, farklı okullardan 9-14 yaş arasındaki çocukların oluşturduğu koro, AKÜ Atatürk Kongre Merkezini dolduran dinleyicilerden alkış aldı.
    
     -"Engelsiz Müzik Korosu" da sahne aldı-
    
     Salonu dolduranları duygulandıran ve beğenilen diğer bir koro ise, Kocatepe Eğitim Uygulama ve İş Eğitim Merkezinin "Engelsiz Müzik Korosu" oldu. Merkezin müzik öğretmeni Filiz Yıldızın şefliğinde sahne alan engelli çocuklar, performans sergiledi.
     Down sendromlu, bedensel engelli, hiperaktif ve zihinsel engelli çocukların çoğunlukta olduğu koro, salonu dolduranlarca uzun süre alkışlandı.
     Sahne öncesinde gazetecilere bir açıklama yapan Yıldız, çalışmalara 3 yıl önce başladıklarında seçme yapılmadığını, haftada bir gün ders yaptıklarını ifade etti. 3 yıldır şenliğe katıldıklarını ve bu sene seçme yaptıklarını anlatan Yıldız, 4 eser belirlediklerini, şarkıları seçerken sözcükleri sert olmayanları tercih ettiklerini belirtti.
     Şenliğe, AKÜ Rektör Yardımcısı Hakkı Yazıcı, AKÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Uğur Türkmen, Şenlik Düzenleme Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Duygu Sökezoğlu, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Sefai Acay, AKÜ öğretim üyeleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Ali Kemal Akan
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber 6. Ulusal 23 Nisan Çocuk Koroları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER