6. Uluslararası Fırtına Rafting Şenliğine doğru

6. Uluslararası Fırtına Rafting Şenliğine doğru


RİZE (A.A) - Ardeşen ilçesi Fırtına Deresinde 6. Uluslararası Fırtına Rafting Şenliği 06-08 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.
     Doğu Karadeniz Doğa Sporları Kulübü (DOKADAK) Başkanı Dursun Ali Demiroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl altıncısı düzenlenecek şenliğe geniş katılım sağlanmasının hedeflendiğini söyledi.
     Şenliğin, 06 Temmuzda Türkiye Rafting Şampiyonası sprint ve kafa kafaya yarışlarıyla başlayacağını, aynı gün ücretsiz olarak yapılacak rafting halk inişleri ile devam edeceğini ifade eden Demiroğlu, şunları kaydetti:
     Bu yıl, geçmiş yıllardan farklı olarak şenliğe Türkiye Rafting Şampiyonasının yarışlarıyla başlayacağız. Yarışlar sonrası vatandaşlar 06-08 Temmuz günlerinde ücretsiz olarak rafting yapabilecek. Halkın raftinge olan ilgisini artırmak, daha geniş kitleye hitap edebilmek için bu yıl şenlik kapsamına Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Rafting Şampiyonasının, sprint yarışı, kafa kafa, slalom yarışı ve uzun nehir inişleri yapılacak. Şenliğe yurtiçi ve yurtdışından katılım sağlanması için Kaymakamımız başkanlığında oluşturulan tertip komitesi tarafından çalışmalar devam ediyor. İl ve ilçelerden çok sayıda spor kulüplerinden şenliğe katılım konusunda başvurular oldu. Bu başvuruların şenliğin ilk gününe kadar olacağını tahmin ediyoruz.
    
     Muhabir: Sabri Aslışen / Zafer Sel
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber 6. Uluslararası Fırtına Rafting Şenliğine doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER