6. Uluslararası Öğrenci Buluşması

6. Uluslararası Öğrenci Buluşması -Trabzonda öğrenim gören 45 ülkeden 150 öğrenci, açılan stantlarda ülkelerinin kültürlerini tanıttı


TRABZON (A.A) - Trabzonda düzenlenen "6. Uluslararası Öğrenci Buluşması"na, Karadeniz Teknik Üniversitesinde (KTÜ) öğrenim gören 45 ülkeden 150 öğrenci katıldı.
     Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) ve Karadeniz Uluslararası Öğrenci Derneği organizasyonunda düzenlenen etkinlik kapsamında, yabancı öğrenciler Atatürk Alanındaki stantlarda ülkelerine ait yöresel kıyafet ve yiyecekleri halka tanıttı, dans gösterileri sundu.
     Karadeniz Uluslararası Genel Sekreteri Yüksel Keleş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının kentte yaşayan misafir öğrencilerin ülkelerinin tanıtımına yer vermek olduğunu belirterek, bu kapsamda buluşmaların Türkiye genelinde 13 ayrı şehirde düzenlendiğini ifade etti.
     Etkinlik ile Trabzonda yaşayan yabancı öğrencilerin vatandaşlarla daha iyi bir diyaloğa girme imkanı bulduğunu anlatan Keleş, yarın sona erecek buluşma süresince canlı ilahi dinletileri ile çeşitli gösterilerin sunulacağını sözlerine ekledi.
     Bu arada, organizasyonda Suriye standına asılan "özgür Suriye bayrağı"nı indirmek isteyen ve çeşitli sloganlar atan 6 kişilik gruba, polis müdahale ederek, alandan uzaklaştırdı.
    
     Muhabir: Burak Altunöz
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber 6. Uluslararası Öğrenci Buluşması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER