6. Uluslararası Öğrenci Buluşması

6. Uluslararası Öğrenci Buluşması -Konyada öğrenim gören 50 ülkeden 500 öğrenci, ülkelerinin kültürlerini açtıkları stantlarda tanıttı


KONYA (A.A) - Konyada düzenlenen "6. Uluslararası Öğrenci Buluşması"na, kentte öğrenim gören 50 ülkeden 500 öğrenci katıldı.
     Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) ve Mevlana Uluslararası Öğrenci Derneği (MİSA) işbirliğinde düzenlenen etkinlik kapsamında, yabancı öğrenciler Kültürpark alanındaki stantlarda ülkelerine ait yöresel kıyafet ve yiyeceklerini tanıttı, dans gösterileri sundu.
     MİSA Başkanı Mücahit Uludağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6. Uluslararası Öğrenci Buluşmasının 200 bin ziyaretçiyi ağırladığını söyledi.
     Etkinliğe, Konyada eğitim gören 50 ülkeden 500 öğrencinin katıldığını anlatan Uludağ, her geçen yıl organizasyonlarına ilginin arttığını dile getirdi.
     Geçen senelere göre çok yoğun bir katılım gördüklerini ifade eden Uludağ, şöyle konuştu:
     "Yabancı ülkelerden gelen öğrenciler; ülkelerinin kültürlerini, yöresel kıyafetlerini ve yemeklerini tanıtıyor. Sahnede şarkılarla, danslarla hünerlerini sergiliyorlar. Her ülke kendine has müziği ve dansıyla güzel anlar yaşatıyor. Amacımız İslam kardeşliğinde buluşmak, Konyada da bu potansiyel var. Organizasyonumuza olan ilgiden bunu anlıyoruz."
     Eğitim amacıyla Türkiyeye gelen yabancı öğrencilere en iyi imkanları sunmaya çalıştıklarını dile getiren Uludağ, organizasyonun önümüzdeki yıllarda daha ileri seviyede yapılacağını düşündüğünü kaydetti.
    
     Muhabir: Abdullah Doğan / Metin Bolat
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 6. Uluslararası Öğrenci Buluşması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER