651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerine doğru

651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerine doğru -Başpehlivan Mehmet Yeşil Yeşil: -Geçen yıl kazansaydım 3 yıl üst üste kazandığım için altın kemerin ebedi sahibi olacaktım


TEKİRDAĞ (A.A) - Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin iddialı başpehlivanlarından Mehmet Yeşil Yeşil, Geçen yıl kazansaydım 3 yıl üst üste kazandığım için altın kemerin ebedi sahibi olacaktım dedi.
     Yeşil, AA muhabirine, 651. Kırkpınar Yağlı Güreşlerine Kızılcahamamdaki kampta yaptığı antrenmanlarla hazırlandığını söyledi.
     Güreşçiler için Kırkpınarın çok önemli olduğunu, er meydanında yapılan güreşlerin tüm dünyada ilgiyle izlendiğini ifade eden Yeşil, şunları kaydetti:
     Kırkpınarın ne derece önemli olduğunun bilincindeyiz. Bu yıl Kırkpınara çok sayıda başpehlivan katılacak. Hepsi altın kemeri kazanmak için güreşecek. Er meydanında şampiyon olarak memleketim Antalyaya altın kemer götürmeyi hedefliyorum. Geçen yıl kazansaydım 3 yıl üst üste kazandığım için altın kemerin ebedi sahibi olacaktım. Bu güreşte yenilgi de var, galibiyet de. Bunun bilincindeyim. Sporda önemli olan dostluk kardeşliktir. Önemli olan birlik beraberliktir. Bir gün ben kazanırım, bir gün başka bir arkadaşım.
     Yeşil, Türkiye Güreş Federasyonunun aldığı radikal kararlarla, bazı kuralların değiştiğini bildirdi.
     Değişen kuralların güreşçileri olumsuz etkilendiğini öne süren Yeşil, Şimdi bir sistemimiz var. Puan sistemi, ne olduğunu bilmiyoruz. Finalde yeni kural getirdiler. Başta puanlamalı diyorlardı, şimdi de değişti diyorlar. Kırkpınara az bir süre kalmasına rağmen ne olduğunu bilmiyoruz. Buna bir düzenleme getirilmesini istiyorum diye konuştu.
     Kırkpınarda bilet fiyatlarının pahalı olduğunu da öne süren Yeşil, fiyatın düşürülmesi gerektiğini savundu.
     Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçinin düzenlediği basın toplantısında sarf ettiği sözlere tepkili olduğunu belirten Yeşil, şunları kaydetti:
     Edirne Belediye Başkanını buradan yadırgıyorum. Burası Kırkpınar sahası. Dingonun ahırı değil diyerek, başpehlivanlara karşı uygunsuz bir kelime etmiş. Dil sürçmesi olarak kabul ediyorum bunu. 650 yıldır orada başpehlivanlar güreşiyor, orası başpehlivanların yeridir, ahır falan değildir. 650 yıllık bir tarihtir.
    
     Muhabir: Muhterem Erkul / Hakan Şahin / Salih Baran
     Yayıncı: Berin Alpaslan
<< Önceki Haber 651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerine doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER