67 yıllık mutluluk

67 yıllık mutluluk -Mersinin Mut ilçesinde 67 yıldır aynı yastığa baş koyan 10 çocuk, 60 torun sahibi çiftin mutlu beraberliği, mahalledeki gençlere de örnek oluyor


MERSİN (A.A) - Mut ilçesinde yaşayan 67 yıllık evli çiftin mutlu beraberliği, sevgilileri adeta kıskandırıyor.
     İlerleyen yaşlarına rağmen ilk günkü gibi hala birbirlerine sevgiyle bağlanan 91 yaşındaki Ali Okur ve 86 yaşındaki Tenzile Okur, birbirlerini kırmadan sevgi ve saygı çerçevesinde hayatlarını sürdürüyor.
     Mersinde 1946 yılında evlilikle başlayan aşk, Okur çiftini 10 çocuk, 60 torun sahibi yaptı. İlerleyen yaşlarına rağmen birbirlerini kırmayan çift uzun süren evliliklerin sırrını dürüst, saygılı olmaya ve yalan söylememeye bağlıyor.
     Yıllara meydan okuyan aşklarını AA muhabirine anlatan Ali Okur, aşkın sözlerde kalmaması gerektiğini söyledi.
     Aşıklar arasında dönem dönem dargınlıkların olabileceğini ifade eden Okur, yıllarca devam eden aşklarını şöyle anlattı:
     Şu ana kadar hiç kavga etmedik. Hep iyi geçindik. Aşkımızı hiçbir zaman ayrı yemedik. Ufak şeyleri sorun edip küsmedik. Sorunlarımızı çözüp hayata umutla baktık. Birbirimizin neye kızdığını, neye sevindiğini gözlerimizden okuduk. Hastalandığımızda birbirimizin hekimi olduk. Çocuklarımızı da bu sevgiyle büyüttük ki onların da evlilikleri uzun süreli olsun.
     Mahallede birçok gencin kendilerine imrendiğini belirten Okur, Birçok genç bize gelip nasıl bu kadar uzun süre sorunsuz yaşayabildiğimizi soruyor. Kıskanıyorlar bizi. Biz de gençlere Eğer aşkınızın uzun sürmesini istiyorsanız, yalandan uzak durun. Sevdiğinizi sahiplenin. Onu kırmamak için üzerine titreyin diye tavsiyede bulunuyoruz dedi.
    
     Muhabir: Ahmet Güler / Mustafa Çiftçi / Kerem Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber 67 yıllık mutluluk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER