70 kişilik geçici kadroya 4 bin

70 kişilik geçici kadroya 4 bin başvuru -Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğüne alınacak 70 geçici işçi kadrosu için 4 bin 416 kişi başvurunca kura çekimi spor salonunda yapıldı


KASTAMONU (A.A) - Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğüne alınacak 70 geçici işçi kadrosu için 4 bin 416 kişi başvurunca kura çekimi spor salonunda yapıldı.
     İŞKUR tarafından Orman Bölge Müdürlüğüne yerleştirilecek 70 geçici işçinin belirlenmesi için Atatürk Spor Salonunda noter huzurunda yapılan kura çekimine Orman Bölge Müdürü Yardımcısı Bayram Koçkaya ile kuraya başvuran 4 bin 416 kişi katıldı.
     Kura çekimi sonunda, sözlü mülakata girecek 210 asil ve 205 yedek işçi belirlendi.
     Orman Bölge Müdürü Yardımcısı Bayram Koçkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, 4 bin 416 kişinin müracaat ettiğini belirterek, kurada belirlenen kişilerin sözlü mülakata alınacağını ve ardından 70 geçici işçinin belirleneceğini ifade etti.
     Koçkaya, alınacak işçilerin greyder operatörü, buldozer operatörü, loder operatörü, ekskavatör operatörü, tır şoförü, yangın ilk müdahale işçisi, şoför yük taşıma, beden işçisi ve ağır kamyon şoförü olarak istihdam edileceğini belirtti.
     Greyder operatörü kurasını kazanan Erkan Ocak (28), gazetecilere yaptığı açıklamada, askerden geldikten sonra çeşitli işlerde çalıştığını belirterek, Ortalama 7 ile 8 aydır boştayım. Kuraya girdim ve kazandım. Çok mutluyum, çok heyecanlıyım, çok da duyguluyum. Greyder konusunda kendime güveniyorum. Evli değilim ama işim olursa kesinlikle evleneceğim diye konuştu.
     Furkan Kara da üniversite öğrencisi olduğunu ifade ederek, İsterseniz 4 yıllık üniversite bitirin ama lisans mezunu olmak bir şeye yaramıyor. Orman işçiliğini bekliyoruz dedi.
    
     Muhabir: Özkan Beyer-Esra Karamuk/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber 70 kişilik geçici kadroya 4 bin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER