735. Tük Dil Bayramı

735. Tük Dil Bayramı -Kutlamaların, Türk Dil Treninin 10 Mayısta Ankaradan hareketi ile başlayacağı bildirildi


KARAMAN (A.A) - Karamanda bu yıl 735incisi kutlanacak olan Türk Dil Bayramının, Türk Dil Treninin 10 Mayısta Ankaradan hareketi ile başlayacağı belirtildi.
     Karaman Valisi Süleyman Kahraman ve Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, bu yıl yapılacak kutlamalarla ilgili ortak basın toplantısı düzenledi.
     Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıda kutlamalarla ilgili bilgi veren Vali Kahraman, Türk Dil Bayramı kutlamalarının kesinlikle bir festival olmadığını, bunun çok iyi anlaşılması gerektiğini belirtti.
     Kutlamaların 10 Mayısta Ankarada Tren Garında yapılacak basın toplantısı ile başlayacağını ifade eden Vali Kahraman, şunları kaydetti:
     Garda geniş kapsamlı bir basın toplantısı yapılacak. Bu toplantıya devlet erkanının da katılmasını bekliyoruz. Daha sonra buradan Türkçe Treni uğurlanacak. Tren sırası ile Kırıkkale ve Kayseriye uğradıktan sonra 11 Mayıs akşamı Karamana gelecek. Kırıkkale ve Kayseride Türk dilini anlatan çeşitli etkinlikler olacak. Kırıkkale ve Erciyes Üniversitesinde Türk Dili konulu konferanslar yapılacak. Ziyaretlerde bulunacağız. 12 Mayıs günü ise Karamanda Gençliğin Türkçe Kurultayı başlayacak. Kurultayın bu seneki konusu Yeni Anayasa ve Hukukun Dili. Kutlamaların son gününde ise yine birçok etkinlik var. Kutlamalar aynı günün akşamında ücretsiz halk konseri ile sona erecek.
     Başkan Uğurlu da Türkçe Dil Treninin özel bir tren olduğunun altını çizerek, Trenin özel konukları olacak. Bunlar tanınmış yazarlar, basın mensupları, üniversite öğrencileri. Vagonun bir tanesi tiyatro sahnesi olarak hazırlandı. Bu vagonda durulan istasyonlarda çocuklar için tiyatro gösterileri yapılacak. Buralarda çocuklarımıza çeşitli kitaplar dağıtacağız. Karamanı ve Türk dilini tanıtan eylemlerde bulunulacak dedi.
     (ÇE-RIF-KYR)
<< Önceki Haber 735. Tük Dil Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER