75. Yıl Milas Devlet Hastanesinde patoloji

75. Yıl Milas Devlet Hastanesinde patoloji laboratuvarı hizmet veriyor


MUĞLA (A.A) - 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan yeni üniteyle patolojik araştırmalar kısa sürede sonuçlandırılıyor.
     75. Yıl Milas Devlet Hastanesinde patoloji servisi laboratuvar çalışmalarına başladı. 2008 yılından bu yana Muğla Devlet Hastanesi ve özel hastanelere gönderilen biyopsi örnekleri, raporların geç ulaşması nedeniyle tedavi sürecinde de olumsuz gelişmelere neden oluyordu.
     Kurulan yeni ünite sayesinde hastalardan alınan örnekler, en geç 10 iş günü içinde raporlandırılarak. Hastalığın gelişim sürecine ve tedavi yöntemlerine ilişkin en önemli bulguların sağlanmasına altyapı hazırlıyor.
     Ünitenin işleyişine ilişkin AA muhabirine bilgi veren 75. Yıl Milas Devlet Hastanesinde görevli patoloji uzmanı Dr. Korkut Bozkurt, 2012 Mart ayından bu yana 3 bin 433 doku örneğinde inceleme yaptıklarını kaydetti.
     Milas bölgesinde daha çok cilt, meme, kolon ve tiroid kanseri hastalıklarına rastlanıldığını aktaran Bozkurt, Şimdiye kadar incelediğimiz vakalarda 47 deri, 2 rahim, 4 mesane, 3 tiroid, 1 larenks, 4 meme, 2 serviks, 1 akciğer, 1 konjiktiva, 1 testis, 1 over, 1 nozofarenks, 1 mide ve 1 karaciğer kanserine rastladık dedi.
     Vücudunda herhangi bir yerde ele gelen nedensiz şişlik veya sertlik, iyileşmeyen yara, renk ve şekil büyüklüğü değişen, çabuk kanayan veya ülserleşen benler, ani zayıflama ve iştahsızlık, ses kısıklığı, yutma güçlüğü, hazım bozuklukları, dışkılama alışkanlıklarında değişiklik, koyu renkli dışkı, balgamdan kan gelmesi, öksürüğün uzun sürmesi, menopoz sonrası kanama ve ailesinde kanserli hasta bulunan kişilerin vakit geçirmeksizin sağlık kurumlarına başvurmalarını gerektiğini hatırlatan Bozkurt, kanserde erken teşhisin hayat kurtardığına dikkati çekti.
    
     Muhabir: Mutlu Hazer
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 75. Yıl Milas Devlet Hastanesinde patoloji Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER