8 Mart Dünya Kadınlar Gününe doğru

8 Mart Dünya Kadınlar Gününe doğru


MERSİN (A.A) - Mersinde bazı milletvekilleri ve STKlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, kadınların toplum içindeki önemine ve AK Parti iktidarının kadınlar için yaptığı çalışmalara değindi.
     Toplumun temelinin aile, ailenin temelinin de kadın olduğunu vurgulayan Uzun, mesajına şöyle devam etti:
     Yalnızca milletimizin yarısını meydana getirdiği için değil, her şeyden önce birey ve sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde birinci dereceden etkin olduğu için, kadının her sorunuyla öncelikli olarak ilgilenilmesi gerekmektedir. Doğumdan ölüme kadar hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, sevgiyi, fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden bizi biz yapan değerli kadınlarımızın kadınlar gününü kutluyorum.
     CHP Milletvekili Ali Rıza Öztürk de, kadının ihmal edildiği bir toplumun varlığını sağlıklı bir şekilde sürdürmesinin mümkün olmadığını belirtti.
     Dünya Kadınlar Gününde işsizliğin, yoksulluğun, ayrımcılığın en ağır faturasını kadınların ödediğini ifade eden Öztürk, Kadınlarımız, günümüzde de baskılarla, bağnaz düşüncelerle çağdaş yaşamın, çalışma dünyasının dışarısında bırakılmak istenmektedir. Artık kadınlarımız yardımla, sadaka gibi önlerine konulan poşetlerle yaşamak, yarın ne olacak diye kara kara düşünmek istemiyorlar. Kadınlarımız tüm bu olumsuzluklara rağmen günlerini kutlarken hem aş, hem iş, hem de gül istiyorlar dedi.
     Makina Mühendisleri Odası Mersin Şubesi Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Serpil Güneş Kocaman ise, Türk kadının Kurtuluş Mücadelesindeki yerinin tartışılmaz olduğu vurguladı.
     Aile yaşamında ve çalışma hayatında, kadının konumuna bakıldığında koşulların hiç eşitlikçi olmadığını savunan Kocaman, Kadınlarımızın toplumdaki yeri ve görevleri itibariyle birey olarak kişiliğini kazanması, kendini ifade edebilmesi, toplumda hak ettiği yeri alması gereklidir. Kadınların ihmal edildiği toplumların varlığını sağlıklı bir şekilde sürdürmesi mümkün değildir diye konuştu.
     Mersin Sanayicileri ve İşadamları Derneği (MESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akkurt ise, 2023 yılında dünyanın lider ekonomileri arasında yer almak ve küresel bir güç olmak isteyen Türkiyenin, kadınları hayatın her alanına ortak etmeden bu hedefi gerçekleştirmesinin mümkün olmayacağını ifade ettti.
     Kadına şiddet önlenirse birçok sorunun çözümünün de beraberinde geleceğini dile getiren Akkurt, gelişmiş ekonominin gelişmiş bir toplumla mümkün olduğunu belirtti.
    
     Muhabir: Basir Gülüm
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER