8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -İl Emniyet Müdürü Gürkan ve TÜMSİAD Adana Şube Başkanı Köse mesaj yayımladı


ADANA (A.A) - İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Adana Şube Başkanı Deniz Köse, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle mesaj yayımladı.
     Gürkan, mesajında, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün ilk olarak 1909 yılında bütün dünyada, 1921 yılından itibaren de Türkiyede kutlanmaya başlandığını hatırlatarak, bu günün kadınlara eşitlik, kalkınma, daha huzurlu bir yaşam ve birlik beraberlik getirmesini temenni ettiğini belirtti.
     Gürkan, şöyle devam etti:
     Şehit ve gazi eşleri kadınlarımız başta olmak üzere, yaşamımızın her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren, sevgi ve saygının en yücesine layık fedakar kadınlarımızın ve geleceğimizi şekillendirecek her yaştaki kızlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.
     TÜMSİAD Adana Şube Başkanı Deniz Köse ise toplumun temelinin aileye, ailenin temelinin ise kadınların varlığına bağlı olduğunu kaydederek, şu ifadeleri kullandı:
     Her yönden gelişmiş toplumların arka planına baktığımızda, aileyi huzurlu bir şekilde idare etmesini bilen kadınlarımızı görmekteyiz. Bütün fedakarlığı ile ailenin temel taşı olan kadınlarımız, huzurlu, mutlu ve geleceğinden emin fertler yetiştirmek için olağanüstü gayret göstermektedir. Dolayısıyla kadının olmadığı ya da ihmal edildiği toplumların sağlıklı olması, gelişme göstermesi mümkün değildir. Savaşta canını, gayretini ortaya koyan kadınlarımız, bu vatan ve millet için canını feda etmeye hazır nesilleri de yetiştirmişlerdir. Bu açıdan inancımızın ve kültürümüzün bir gereği olarak kadınlarımız bizim baş tacımızdır. Bu vesileyle yarınların mimarı olan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlarım.
    
     Muhabir: İbrahim Erikan
     Yayıncı: Anıl Bağrık
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER