8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu: Anne sıfatıyla kadın tüm insanlığın mürebbisi, eğiticisi ve mimarıdır


MARDİN (A.A) - Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Anne sıfatıyla kadın tüm insanlığın mürebbisi, eğiticisi ve mimarıdır dedi.
     Ayanoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, kadının insanlığın eğiticisi olduğunu belirterek kadına uygulanan şiddetin de son bulması gerektiğini kaydetti.
     Ayanoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:
     Anne sıfatıyla kadın tüm insanlığın mürebbisi, eğiticisi ve mimarıdır. Doğan her insan sevgiyi, şefkati, merhameti ilk olarak anneden alır. Bu anlamıyla kadınlar insanlığı şekillendiriyor. Maalesef günümüzde kadınlarımız, başta şiddet olmak üzere, ayrımcılık, cinsiyetinden dolayı bazı baskı ve tacizlere maruz kalmaktadır. Tüm dileğimiz tüm bu olumsuzlukların giderilip kadınlarımızın hakkettiği değere kavuşmalarıdır. İş ve sosyal yaşam alanlarına kadınlarımızın daha çok katılması bu alanları daha da verimli hale getirecektir. Her alanda örneğimiz olan kutlu peygamberimiz Hazreti Muhammed, hiçbir kadına el kaldırmamış, şiddet ve ayrımcılık uygulamamış kadınlar konusunda da sürekli uyarılarda bulunmuştur. Başta hemşehrilerimin olmak üzere Türkiye ve Dünyadaki tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü-nü en içten dileklerimle kutluyorum.
    
     Muhabir:İbrahim Sincar
     Yayıncı:Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER