8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -CHP Artvin İl Başkanı Bilgin ile Artvinli Beşiktaşlı Taraftarlar Derneği, kutlama mesajı yayımladı


ARTVİN (A.A) - CHP Artvin İl Başkanı Selim Bilgin ile Artvinli Beşiktaşlı Taraftarlar Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
     Selim Bilgin, mesajında, kadınların Mustafa Kemalin Türkiyesinde birey olma hakkını dünyanın bir çok ülkesindeki hemcinslerinden önce kazandıklarını belirtti.
     Kadınların, Cumhuriyetin ilk yıllarında seçme ve seçilme hakkına kavuştuklarını ifade eden Bilgin, şunları kaydetti:
     Kadınlarımız, bizim analarımız, bacılarımız, kızlarımız göz bebeğimizdir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak kadınlarımıza yönelik her türlü şiddeti kabul etmiyoruz. Özellikle çocuk yaşta evlendirilen kız çocuklarımızın devlet himayesine alınmasını istiyoruz. Çalışma hayatında ise güvencesiz çalıştırılan, hatta sigorta bile yapılmayan, mevcut asgari ücreti bile ödenmeyen kadın çalışanların bu mağduriyeti giderilmelidir. Barış içinde, baskı ve şiddete maruz kalınmayan nice 8 Martlar dilerim.
    
     -Artvinli Beşiktaşlı Taraftarlar Derneğinin mesajı-
    
     Artvinli Beşiktaşlı Taraftarlar Derneğince yayımlanan mesajda ise Türkiyede kadınların modern yaşamda yerinin ve kimliğinin hak ettikleri noktaya yükselmesi, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürkün girişimleriyle başladığını ve Türk kadınının, yaşamın her alanında kendisini gösterme fırsatı elde ettiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:
     Atatürkün çağdaşlaşma felsefesinin temel direği olan kadınlarımız, ülkemizin modernleşmesi yönünden de belirleyici bir unsur olmuştur. Kulübümüz bünyesinde de birbirinden değerli kadın sporcularımız ve çalışanlarımız Beşiktaşımızı ileriye taşımak için emek vermektedir. Türkiyemizin her bir stadında kadın seyircilerin sayısı arttıkça tribünlere de nezaket ve güzellikler geleceği düşüncesindeyiz. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlar, kadınlarımıza aile ve iş yaşamında sağlık, başarı, mutluluk dileriz.
    
     Muhabir: Serhat Çağdaş - Yusuf Okur
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER