8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -Tokat Müftülüğü, program düzenledi


TOKAT (A.A) - Tokat Müftülüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla program düzenlendi.
     26 Haziran Atatürk Kültür Sarayında düzenlenen program İstiklal Marşının okunmasının ardından Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.
     Programda konuşan İl Müftüsü Abdurrahman Koçak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen programlardaki asıl amacın kadına yönelik şiddetin önüne geçmek olduğunu belirterek, Kadının değerli bir varlık olduğunu öne çıkarmak ve kadına yönelik şiddetin önüne geçebilmek istiyoruz. Maalesef bugün tüm dünyada kadınlara yönelik birtakım olumsuzluklar görmekteyiz. Bizim kültürümüzde kadına saygı esastır dedi.
     İslam inancı ve ibadeti açısından kadın ile erkek arasında bir fark olmadığını dile getiren Koçak, Her ikisi de Allahın yaratmış olduğu mükerrem varlıktır. Biz dünya kadınlar gününü vesile etmek suretiyle panellerle ve çeşitli etkinliklerle bu konuyu öne çıkaralım istedik. Amacımız kadına yönelik olan her türlü olumsuzluğu bertaraf etmek ve şiddetin önüne geçebilmek, bu konuda farkındalık yaratabilmektir. Bu amaçla bu programı düzenledik ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Zehra Aydın
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER