8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -Uşak Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Alper Sezer: Uşakta son bir yılda 900 kadına şiddet uygulandığını tespit ettik


UŞAK (A.A) - Uşak Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Alper Sezer, son bir yılda il genelinde toplam 900 kadına şiddet uygulandığını tespit ettiklerini söyledi.
     8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü ile Uşak Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından düzenlenen Kadının İnsan Hakları Eğitim Programına katılan 31 kadına sertifikaları törenle verildi.
     Atatürk Kültür Merkezindeki törende konuşan Uşak Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Alper Sezer, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.
     Türk kadınının sosyal hayat içerisinde aktif görev aldığını ve başarılı çalışmalar gerçekleştirdiğini ifade eden Sezer şunları söyledi:
     Şiddete uğrayan ve şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınları devlet olarak korumamız gerekiyor. Kadınlarımız korunması için bakanlığımızın hazırladığı kanun 20 Mart 2012 tarihinde yürürlüğe girdi. Uşakta son bir yılda 900 kadına şiddet uygulandığını tespit ettik. Müdürlük olarak biz yasanın uygulayıcısı ve takipçisi olacağız. Yıllardır eksikliğini çektiğimiz kadın konuk evini 2012 yılında açtık. 24 kişi kapasiteli bu projemizin yanında belediyemiz de 16 kişi kapasiteli bir konuk evini hizmete açtı. Elbette bu yapılanlar yeterli değil. Müdürlük olarak çalışmalarını bitirmek üzere olduğumuz 10 kişi kapasitelik kadın ilk kabul birimimizi bir ay içerisinde açacağız. Bu konuk evlerimizde şiddet mağduru ve sahipsiz kalan umudunu yitirmiş kadınlarımızı koruyup topluma tekrar kazandırmaya çalışacağız.
     Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden ise kadınlara fırsat verilmesi halinde her alanda başarılı olacaklarını söyledi.
     Konuşmaların ardından eğitim programına katılan 31 kadına sertifikaları verildi.
    
     Muhabir: Soner Kılınç
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER