8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -Muğla Valisi Fatih Şahin: -Şiddete uğrayan kadınların durumu ötelenemeyecek konuların başında geliyor


MUĞLA (A.A) - Muğla Valisi Fatih Şahin, şiddete uğrayan kadınların durumunun ötelenemeyecek konuların başında geldiğini söyledi.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu ile Muğladaki kadın dayanışma dernekleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Vali Şahini ziyaret etti.
     Vali Şahin, ziyarette yaptığı konuşmada, çevrede şiddete uğrayan kadınlara sahip çıkılması gerektiğini belirterek, bu tür konuları vatandaşların gece gündüz demeden kendilerine bildirmelerini istedi.
     Şiddete uğrayan kadınlarla ilgilenilmediğinde ortaya kötü sonuçların çıkabileceğine işaret eden Şahin, Şiddete uğrayan kadınların durumu, ötelenemeyecek konuların başında geliyor. Bunların ivedilikle tespit edilmesi lazım. Tüm vatandaşlarımızdan çevrelerinde bu tür bir şiddet olayı ile karşı karşıya kaldıklarında durumu bize bildirmelerini istiyoruz dedi.
     Karya Kadın Derneği üyesi Nahide Uçar ise toplumun yarısını oluşturan kadınların, iyi yerlere gelebilmesi için desteklenmesi gerektiğini ifade etti. Uçar, kadınların desteklendiği takdirde iş gücü ve yaratıcılıklarıyla ekonomiye önemli katkı sağlayacaklarını dile getirdi.
     Ziyaretin ardından, Muğla Vali Yardımcısı Mestan Yayman ve Muğladaki kadın dayanışma derneği temsilcileri Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sundu. Buradaki törenin ardından ise Vali Yardımcısı Yayman ve beraberindekiler Sınırsızlık Meydanında açılan kermesi gezdi.
    
     Muhabir: Utku Uçrak
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER