8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -Burdurda sivil toplum örgütlerinin kadın temsilcileri Vali Vekili Hamdullah Suphi Özgödeki ziyaret etti -Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) İstiklal Kampüsünde bin meşe fidanı dikildi (Foto


BURDUR (A.A) - 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Burdurda düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.
     Kutlamalar kapsamında, sivil toplum örgütlerinin kadın temsilcileri, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bayram Keskin ile Vali Vekili Hamdullah Suphi Özgödeki ziyaret etti.
     Özgödek, ziyarette yaptığı konuşmada, Kadınlar Gününün daha iyi bir şekilde, daha iyi ortamda, kadınların mutlu, huzurlu oldukları bir dünyada kutlanmasını arzu ettiklerini söyledi.
     Basından takip ettiği haberlere göre kadınların gerek ekonomik, gerek sosyal, gerekse toplumsal baskıya maruz kaldıkları bir dünyada yaşadıklarını belirten Özgödek, Tabi bu durum hep böyle sürecek değil. Temennimiz odur ki kadınlarımızın ve bütün toplumun gayretleriyle kendilerine hak ettikleri değer yeterince idrak edilmiş olur ve onları en değerli, en kutsal toplum kesimi olarak tekrar layık oldukları yerde görmüş oluruz dedi.
     Özgödek daha sonra ziyarete gelenlere karanfil dağıttı.
     Cumhuriyet Meydanındaki törende ise Atatürk Anıtına çelenk konuldu. Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, törene katılan kadınlara karanfil verdi.
     Akkaya, Burdur Belediyesinde çalışan kadın memurlar ile Alaca Dokuma Atölyesi ve Özürlüler Atölyesindeki öğretmen ile kursiyerlere karanfil dağıtarak, Kadınlar Gününü kutladı.
     8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İstiklal Yerleşkesine, üniversitede çalışan kadınlar ve üniversite öğrencilerinin katılımıyla bin meşe fidanı dikildi.
     MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı da eşi Sevgi Saatcı ile fidan dikti. Saatcı, burada yaptığı konuşmada, Türk toplumunda ve İslam Dininde kadının özel bir yeri olduğunu söyledi.
     Kadınlara yönelik kötü muamelelerle çok sık karşılaşıldığını ifade eder Saatcı, Bunu da her alanda olduğu gibi yine eğitimle aşmamız lazım. Kadına gereken değeri vermek bir ülkenin boynunun borcudur dedi.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER