8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -Bir grup kadın Kızılayda gösteri yaptı


ANKARA (A.A) - Bir grup kadın Kızılayda protesto gösterisi yaptı.
     Yüksel Caddesinden Sakarya Meydanına kadar yürüyen grup adına açıklama yapan Nihal Zaim, kadınlara yönelik tüm baskılara rağmen gecelerde, sokaklarda, yaşamın her alanında var olduklarını ve var olacaklarını, bu alanları terk etmeyeceklerini belirtti.
     Kadınların yaşadığı şehrin hiçbir yerinde, ne sokakta ne evde güvende olmadığını savunan Zaim, kadınların kendi gelecekleri hakkında karar verme iradelerinin yok sayıldığını ileri sürerek, Eğitim ve çalışma hakkı kısıtlanıyor, kutsal aile içinde görünmeyen emek harcayan kadınların emeklilik ve sağlık güvenceleri lütuf olarak kocalar ve babalar üzerinden veriliyor dedi.
     Ev ve aile kelimelerinin kendileri için güvenliği temsil etmediğini dile getiren Zaim, kadınların en çok yakınlarındaki erkeklerden şiddet gördüğünü, aile kisvesi altında ayrımcılığa maruz kaldığını ifade etti.
     Kadınların aileye, evlere, belirli sokaklara ve saatlere hapsolmadan özgürce yaşamak istediğini belirten Zaim, şunları kaydetti:
     Biz gündüz veya gece evde veya sokakta tacize, tecavüze maruz kalmak istemiyoruz. Biz aydınlatılmış sokaklar, parklar, mahalleler istiyoruz. Biz toplu taşıma araçlarının gece de hizmet vermesini istiyoruz. Biz polisin ahlak zabıtalığını bırakmasını istiyoruz. Biz aileye hapsolmak istemiyoruz. Aile içinde bize atfedilen rolleri reddediyoruz. Biz tacize tecavüze ve şiddete maruz kaldığımızda gidebileceğimiz yeterli sayıda ve nitelikte sığınma evleri istiyoruz. Ev içinde görünmeyen emeğimizin karşılığını istiyoruz.
     Geceleri de sokakları da istiyoruz, terk etmiyoruz, değiştiriyoruz sloganı atan grup, daha sonra dağıldı.
    
     Muhabir: Merve Yıldızalp
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER