8. Balkanlılar Halk Dansları Festivali, İzmirde

8. Balkanlılar Halk Dansları Festivali, İzmirde başladı -Festivale 12 ülkeden 450 kişi katılıyor


İZMİR (A.A) - İlk kez Atatürkün talimatıyla 1936 yılında yapılan, uzun duraklama yıllarının ardından tekrar canlandırılan Balkanlılar Halk Dansları Festivalinin 8incisi İzmirde başladı.
     Festival kapsamında ilk olarak, Kültürpark İzmir Sanatta Bosna Hersekli ressamlar İzzet Alkoviç, Dzeko Hodzic, Edin Numankadic ve Dzevdet Nikocevicin eserlerinden oluşan Balkan Kenti İzmir sergisi açıldı.
     Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende ise Atatürk Anıtına çelenk konuldu.
     İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, festivalin Balkan kültürünün unutulmaması, daha da güçlenerek tüm dünyaya tanıtılması amacıyla gerçekleştirildiğini, konukları İzmirde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti.
     Bosna-Hersek' class='textetiket' title='Bosna Hersek haberleri'>Bosna Hersekin İzmir Fahri Konsolosu Kemal Baysak ise festivalin kültür ve sanata katkı sağlamasının yanı sıra, dostlukları pekiştirdiğini kaydetti.
     İlk kez 1936 yılında düzenlenen festivalin uzun bir süre yapılmadığını hatırlatan Baysak, Atatürkın mirası bu festivali tekrar canlandıran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğluna en içten duygularla teşekkür ediyorum diye konuştu.
     Festivale katılan Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Romanya, Sırbistan, Slovenya, Yunanistan ve Türk halk dansları ekipleri, Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı eşliğinde Cumhuriyet Meydanından Konak Meydanına kadar yürüdü.
     5 gün sürecek festivale 12 ülkeden 450 kişi katılıyor.
    
     Muhabir: Senem Yazıcı / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber 8. Balkanlılar Halk Dansları Festivali, İzmirde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER