8. Expo Sakarya Sanayi ve Ticaret

8. Expo Sakarya Sanayi ve Ticaret Fuarı -Fuarda yapı-inşaat, makine, tarım ve hizmet sektöründen 120 firma ürünlerini sergileyecek -SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kösemusul: -Sakaryamız, İstanbul-Ankara arasına sıkışmış değil,


SAKARYA (A.A) - Sakarya Sanayici ve İşadamları Derneğince (SASİAD) düzenlenen 8. Expo Sakarya Sanayi ve Ticaret Fuarında yapı-inşaat, makine, tarım ve hizmet sektöründen 120 firma ürünlerini sergileyecek.
     Adapazarı Şeker Fabrikasındaki 7 bin metrekarelik depoda düzenlenen fuarın açılış töreninde konuşan SASİAD Başkanı Aydın Bahar, Sakaryanın son 15 yılda sanayileşme yolunda önemli gelişmelere ev sahipliği yaptığını söyledi.
     Bahar, coğrafi konumu, ham madde ve yarı mamul kaynaklarına ulaşım kolaylığı, organize sanayi siteleri ve nitelikli insan gücüyle Sakaryanın önemli bir yatırım merkezi konumunda bulunduğunu ifade ederek, şehrin ihracatta ilk 10 il arasındaki konumunu koruduğunu anlattı.
     Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ise mobilyadan otomotive, tarımdan gıdaya, endüstriden yapıya kadar birçok sektörü bir araya getiren fuarın Sakarya için büyük önem taşıdığını bildirdi.
     Sakaryanın doğası, turizmi, kültürel zenginliği, sanayi altyapısıyla herkese ve her kesime hitap eden stratejik bir kent olduğuna dikkati çeken Kösemusul, Bu şehirde 72 millet yaşar ve bundan sebeptir ki her yıkıldığında daha da güçlenerek ayağa kalkar. Yatırım olanakları açısından, birçok bölgeden daha cazip olan Sakaryamız, İstanbul-Ankara arasına sıkışmış değil, konumunu değerlendirerek, Karadenizden dünyaya açılan bir kapı olma hedefindedir. Otomotivde üs olma konusundaki girişimlerimizle rakip şehirler arasında öne çıkmaktayız dedi.
    
     -Vali Büyük-
    
     Sakarya Valisi Mustafa Büyük ise üretim miktarları, ihracat ve istihdam oranları, işsizlikte Türkiye ortalamasının altındaki rakamlarla Sakaryanın sanayisinin geliştiğini söyledi.
     Büyük, sanayicilerin başarısı ve prestiji açısından bazı hususların önemli olduğunu kaydederek, Anlatılanların dışında uyarma ihtiyacı duyduğum konular var. Başlangıçta fazla özen ve titizlik göstermediğimiz konularda, çok övündüğümüz tabiat varlıklarımızı, zenginliğimizi, turizm potansiyelimizi zedelemeyecek, olumsuz etkilemeyecek şekilde üretimimizi, organizasyonlarımızı ve kararlarımızı almamız gerekiyor şeklinde konuştu.
     Konuşmaların ardından protokol üyeleri fuarın açılış kurdelesini kesti.
     Fuar, 4 gün boyunca açık kalacak.
    
     Muhabir: Çağrı Turgut - Enes Duran
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber 8. Expo Sakarya Sanayi ve Ticaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER