81. İzmir Enternasyonal Fuarı açılıyor (3)

81. İzmir Enternasyonal Fuarı açılıyor (3) -Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün: Fuarın teması Hayatın Her Alanında Tasarımdır. Önümüzdeki süreçte ülkelerin, şehirlerin, rekabetin gücünü oluşturacak kavramlardan birisi de tasa


İZMİR (A.A) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, 81. İzmir Enternasyonal Fuarının (İEF) teması olarak seçilen tasarımın, gelecekte rekabet gücü oluşturacak kavramlar arasında yer aldığını ifade etti.
     Bakan Nihat Ergün İEFnin açılış töreninde yaptığı konuşmada, İEF gibi büyük organizasyon sayısının çok az olduğunu belirtti.
     İzmir Enternasyonal Fuarının 2. Dünya Savaşı yıllarında barışa katkı koyduğunu kaydeden Ergün, Ülkeler bir yandan ordularıyla savaş alanında çatışırken, firmalar ürünlerini fuarda sergilediler dedi.
     81. İEFnin temasının Hayatın Her Alanında Tasarım olduğuna dikkat çeken Ergün, Önümüzdeki süreçte, ülkelerin, şehirlerin, rekabetin gücünü oluşturacak kavramlardan birisi de tasarımdır. Rekabet avantajı artık tasarımdadır, markalaşmadadır, yenilik yapmadadır ama sürekli her gün bunun için çalışmakla rekabet avantajı elde edilebilir diye konuştu.
     Ergün, İzmir Enternasyonal Fuarının bu yıl İzmirde, Türkiyede, dünya ticaretinde tasarımın önemini ortaya koyacağını kaydetti.
     İzmirin, stratejik yatırımları çekebilecek bir il olduğuna dikkati çeken Ergün, kentteki kurumların bu yatırımları çekebilmek için çalışması gerektiğini sözlerine ekledi.
    
     -Vali Kıraç-
    
     İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç da İzmir Enternasyonal Fuarında her yıl seçilen farklı temaların organizasyona güç kazandırdığını söyledi.
     Fuarda bu sene ilk kez partner ülke uygulamasının genişletilerek Latin Amerika ülkelerinin katılımı ile partner bölge uygulamasına geçildiğini belirten Kıraç, şunları kaydetti:
     Bu kapsamda fuara katılan Küba, Meksika, Arjantin, Kolombiya, Ekvador, Peru, Şili ve Venezuella delegasyonlarına da ayrıca hoş geldiniz diyorum. Latin Amerika ülkeleri bizim için ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda mevcut ilişkileri daha da geliştirebileceğimiz ülkeler olarak görülmektedir. Partner bölge uygulamasının buna önemli bir katkı sağlayacağını düşünüyoruz.
    
     -Ekvador Büyükelçisi-
    
     Açılışta, katılımcı ülkeler adına konuşan Ekvadorun Ankara Büyükelçisi Augusto Saa Corriere ise fuara katılmaktan onur duyduklarını belirterek, Osmanlı kültürel varlıklarını barındıran İzmirde olmak bizi onurlandırdı. İzmir, Türkiye Cumhuriyeti temellerinin atıldığı bir şehirdir. Bu kapsamda Türkiyenin önemli fuarlarından olan 81. İzmir Enternasyonal Fuarı çok sayıda iş adamı ve ülkeyi bir araya getiren çok önemli bir kaynak haline gelmiştir. Bu fuara katılan ülkeler, kendilerini tanıtma imkanı yakalayacak. Özellikle Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Nihat Ergünün desteği olmadan bunların gerçekleşemeyeceğini belirtmek istiyorum. Yakın gelecekte de sizleri ülkemizde ağırlamayı sabırsızlıkla bekliyoruz dedi.
     (Bitti)
    
     Muhabir: Efsun Yılmaz-Gökmen Şireci / Bahri Okumuş
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber 81. İzmir Enternasyonal Fuarı açılıyor (3) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER