81. İzmir Enternasyonal Fuarı

81. İzmir Enternasyonal Fuarı -Kapılarını 31 Ağustosta açacak İzmir Enternasyonal Fuarının (İEF) ana teması bu yıl Hayatın Her Alanında Tasarım olarak belirlendi -İZFAŞ Genel Müdür Vekili Örs: Katılımcı firmalarımıza tasar


İZMİR (A.A) - Tolga Albay - Kapılarını 31 Ağustosta açacak 81. İzmir Enternasyonal Fuarının (İEF) ana teması bu yıl Hayatın Her Alanında Tasarım olarak belirlendi.
     İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Ticaret Anonim Şirketi (İZFAŞ) Genel Müdür Vekili Mehmet Şakir Örs, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiyenin en köklü fuarı olan İEFnın hazırlıkların sürdüğünü, bu yıl hayatın her alanında önemi artan tasarım konusuna odaklanma kararının alındığını bildirdi.
     Her yıl yeni ürünlerin sergilendiği fuarda ülkenin yeni tasarımları yakından tanıma fırsatı bulduğunu anlatan Örs, tasarımın son yıllarda ülke ekonomisi için önemini daha da artırdığına dikkati çekti.
     Örs, İzmirin tasarımla özdeş bir kent olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
     Tasarımın İzmir için tarihsel öneminin yanında bugünlerde özel bir önemi de ortaya çıktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmir kentinin yeniden tasarlanması konusunda proje başlatıldı. Özellikle kentin kıyı şeridine yönelik tasarım çalışmaları açıklandı. Bu bakımdan tasarımın kentin gündeminde daha çok tartışılması konuşulması ve irdelenmesini, kent tasarımının öne çıkmasını arzuluyoruz.
    
     -Firmalara çağrı-
    
     Fuarda tasarım temasına uygun etkinlikler gerçekleştirileceğini, panel, toplantı gibi organizasyonlardan çok görsel niteliği yüksek ve geniş kitlelerin katılımını amaçlayan etkinlikleri tercih edeceklerini ifade eden Örs, fuar katılımcılarına hayatın değişik alanlarına yönelik ilginç, yenilikçi, yenilenebilir tasarım örneklerini sergilemeleri tavsiyesinde bulunduklarını ifade etti.
     Fuara bu yıl da ulusal ve uluslararası köklü markaların katılacağını, katılımcı firmalardan özellikle tasarım temasına uygun biçim ve içerikte sergileme organizasyonu yapılmasını istediklerini kaydeden Örs, Katılımcı firmalarımıza tasarım konseptine uygun şekilde hazırlanmaları yönünde çağrıda bulunuyoruz. Tasarım fikrini, temasını besleyecek, öne çıkaracak olan her tür ürün ve objeyi fuara getirip sergileyebilirler dedi.
     Örs, özellikle İEFnın geleneksel katılımcısı olan firmalara çağrıda bulunduklarını belirterek, Fuara uzun yıllardır katılan firmalar kendi iç gelişimini, ürünlerinin geçirdiği değişim sürecini sergilemesi de tasarım temasına katkı koyacaktır. Tasarıma yönelik etkinlik fikirlerine açığız. Bu yöndeki talep ve önerileri dikkatle inceleyeceğiz şeklinde konuştu.
     İEF bu yıl 31 Ağustos-9 Eylül tarihleri arasında organize edilecek. Geçen yıl çevre ana temasıyla düzenlenen ve 55 ülkeden 256sı yabancı, bin 83 firmanın katıldığı fuarı 1 milyon 511 bin kişi ziyaret etmişti.
    
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber 81. İzmir Enternasyonal Fuarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER