9 Mayıs Avrupa Günü

9 Mayıs Avrupa Günü -Sivas Belediye Başkanı Ürgüp: Avrupa Birliği, dünya üzerinde barış ve istikrara katkı sağlayan uluslararası bir oluşum olarak doğmuştur


SİVAS (A.A) - Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Avrupa Birliğinin, dünya üzerinde barış ve istikrara katkı sağlayan uluslararası bir oluşum olarak doğduğunu bildirdi.
     Ürgüp, 9 Mayıs Avrupa Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 1950 yılında Fransa Dışişleri Bakanı Robert Schumanın yayımladığı bildiri sonucunda Avrupa Birliğinin kurulması yolunda ilk somut adımın atılması nedeniyle 9 Mayısın Avrupa Günü olarak kutlandığını belirtti.
     Avrupa Birliği, dünya üzerinde barış ve istikrara katkı sağlayan uluslararası bir oluşum olarak doğmuştur ifadelerini kullanan Ürgüp, farklı medeniyetleri ve kültürleri buluşturarak bir arada özgürce yaşamalarını sağlayan köklü bir tarihi geçmişe sahip olan Türkiyenin, ABye üyeliğinin, ortak barış ve istikrar çabalarına büyük katkı sağlayacağını vurguladı.
     Ürgüp, şunları kaydetti:
     Medeniyet ve barış projesi olarak değerlendirilen ABnin amaçlarını gerçekleştirebilmesi, sorunlara geniş bir gelecek vizyonuyla yaklaşmasına bağlıdır. AB yolunda önemli aşamalar kateden ülkemizin tam üyelik hedefine ulaşacağına olan inancımla 9 Mayıs Avrupa Gününü kutluyorum.
     (SAE-ÖND)
<< Önceki Haber 9 Mayıs Avrupa Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER