9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Gününe

9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Gününe doğru -Sivas Halk Sağlığı Müdürlüğü, sigaranın zararlarına dikkati çekmek için Türk Halk Müziği konseri düzenledi


SİVAS (A.A) - Sivas Halk Sağlığı Müdürlüğü, 9 Şubat Dünya Sigara Bırakma Günü dolayısıyla sigaranın zararlarına dikkati çekmek için Türk Halk Müziği konseri düzenledi.
     Sivas Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam, Atatürk Kültür Merkezinde konser öncesi yaptığı konuşmada, Türkiyenin sigara tüketiminde dünyada 7nci sırada yer aldığını, Türk erkeklerinin yüzde 50sinin, kadınların ise yüzde 16sının sigara içtiğini söyledi.
     Türkiyede her yıl yaklaşık 100 bin kişinin sigaraya bağlı hastalıklar nedeniyle hayatını kaybettiğini ifade eden Sağlam, her ilde sigara bırakma poliklinikleri açıldığını hatırlattı. Sağlam, Sivasta da iki poliklinik olduğunu, 2012 yılında Sivastaki polikliniklere 2 bin 950 kişinin başvurduğunu bildirdi.
     Daha sonra, Sivas Devlet Türk Halk Müziği Korosu sanatçıları halk müziği konseri verdi. Konsere, Sivas Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Ali Taş, Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, İl Sağlık Müdürü Bahattin İlter ve çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     Muhabir: Çetin Karaçoban
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Gününe Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER