9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü

9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü -AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer: -Sigara kullanımı sadece bireye değil, sigara dumanını soluyan diğer kişilere de ciddi zararlar verir


KAYSERİ (A.A) - AK Parti Kayseri Milletvekili Dr. İsmail Tamer, Sigara kullanımı sadece bireye değil, sigara dumanını soluyan diğer kişilere de ciddi zararlar verir dedi.
     Tamer, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, dünyada yaygın olarak kullanılan ve bağımlılık yapıcı maddelerin başında gelen sigaradan her yıl yaklaşık 5 milyon kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti.
     Sigaranın, kanser, akciğer hastalıkları, kalp ve damar hastalıkları gibi birçok hastalığa yol açtığını belirten Tamer, şunları kaydetti:
     Sigara kullanımı sadece bireye değil, sigara dumanını soluyan diğer kişilere de ciddi zararlar verir. Sigara ve diğer tütün ürünlerinin dumanına maruz kalan kişilerde de aynı hastalıklar görülmektedir. Sigaranın maddi ve manevi zararları çok fazladır. Sigara en ölümcül hastalıklara neden olmakta, ekonomik olarak da vatandaşlarımızın bütçesini etkilemektedir. AK Parti iktidarı süresince, Sağlık Bakanlığının yaptığı sigara ile savaş çalışmaları başarılı bir şekilde neticelerini vermeye başlamış, kapalı alanlarda sigara yasağı getirtilmiş ve halk sağlığını tehdit eden bu düşmana karşı önlemler alınmıştır.
     Tütünle mücadele etkinliklerinin yerel düzeyde yürütülmesi için İl Tütün Kontrol Kurulları oluşturulduğunu ifade eden Tamer, Sağlıklı ve mutlu bir gelecek için sigaraya karşı başlattığımız bu savaşı sürdürmeli, gencinden yaşlısına sigaranın ölümcül zararlarının farkına varıp kendimizi ve toplumumuzu sigaranın zararları hakkında bilinçlendirmeliyiz ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Musa Özyürek
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER