AB projeleri tanıtıldı

AB projeleri tanıtıldı


KAYSERİ (A.A) - AB Eğitim ve Gençlik Programı Başkanılığı tarafından finanse edilen Hayat Boyu Öğrenme Programları projelerinin tanıtım toplantısı yapıldı.
     Kadir Has Kongre ve Spor Merkezinde düzenlenen toplantıya İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Şahin, Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Coşkun ve ilçe milli eğitim müdürleri ile öğretmenler katıldı.
     Bu yıl AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığının Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı kurumlardan 63 proje başvurusu yapıldığı, 26 projenin desteklenmeye uygun bulunduğu, 7 projenin ise yedek listede yer aldığı belirtildi.
     İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Şahin, Programda projelerin tanıtımları yapıldı. Proje hazırlayan kuruluşlar tanışacak. Okul, öğrenci ve velilerin yurt içi, yurt dışı hareketlerinde neler yapacaklarını anlatacağız. Proje hazırlayan kuruluşlara sertifika vereceğiz. 2 yıl sürecek projelerin değerlendirmesini de yapacağız diye konuştu.
     Şahin, yoğun iş programında proje hazırlayan ve yürüten kurumlara teşekkür ederek, 2012 yılı içerisinde Comenius Bölgesel Ortaklık Projesi kapsamında başvurular kabul edildi. Hayat Boyu Öğrenme ve Gençlik Programları Ulusal Ajans tarafından kabul edilen Comenius, Leonardo da Vinci, Grundtvig ve Gençlik Programı kapsamında Türkiye genelinde 81 il içerisinde Kayseri 42 proje ve 1 milyon 342 bin 332,57 avro bütçe ile 5. sırada yer aldı. Projeye katılan çeşitli kurumlarımız ve 2012 Avrupa Dil Ödülünü almaya hak kazanan Kilim Sosyal Bilimler Lisesini tebrik ediyorum dedi.
     Projeleri kabul edilen kurumlara katılım sertifikası veren Şahin, kurum müdürlerini tebrik ederek başarı diledi.
    
     Muhabir: Mustafa Demircioğlu
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber AB projeleri tanıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER