Abantta çevre düzenlemesi yapılacak

Abantta çevre düzenlemesi yapılacak -Bolu Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Akay: "Abant Tabiat Parkını temiz tutarak doğal hayatı korumaya çalışıyoruz"


BOLU (A.A) - Bolu Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Sezgin Akay, yaz aylarına hazırlık kapsamında Abant Tabiat Parkında çevre düzenlemesi yapacaklarını söyledi.
     Abant Tabiat Parkı çevresinde düzenlemelerin planlandığını ve kısa sürede içerisinde başlayacağını ifade eden Akay, "Çalışmalarımız kapsamında ilk olarak göl çevresinde ve piknik alanlarında bulunan tuvaletleri yeniden yapacağız. Şu anda kullanılan tuvaletler eskimiş durumdalar ayrıca engelli vatandaşlarımız için kullanıma uygun değiller" diye konuştu.
     Göl kenarında oturakların yapılacağını, göle akan derelerin ıslahlarının tamamlanacağını aktaran Akay, göl etrafına yağmur barınakları ve barakalar yapacaklarını kaydetti.
     Abantın temizliği konusunda yoğun çalışmalar yürüttüklerini de söyleyen Akay, "Abant Tabiat Parkını temiz tutarak doğal hayatı korumaya çalışıyoruz. Ziyaretçilerimizin de bizlere bu konuda yardımcı olmalarını istiyoruz" dedi.
    
     - Abanta binlerce Abant Alası bırakacağız -
    
     Akay, karların erimesi ve yağmur sularınında göle eklenmesiyle su seviyesinin yükseldiğini aktardı. Bu durumun kendilerini sevindirdiğini de kaydeden Akay, "Bu yıl bizi üzen oltayla balık avlama yasağının her sene 1 Nisanda kalkarken bu sene 1 Mart tarihinde kalkması oldu. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız bunu bizlere bildiriyor ve 1 Mart diye karar almışlar. Bu sene bunu değiştiremedik ama gelecek sene bunu engelleyeceğiz" şeklinde konuştu.
     Abantta balık çeşitliliğini artırmak istediklerini de vurgulayan Akay, "Çalışmalarımız kapsamında Abanta balıkta bırakacağız. Abant Alası dediğimiz balıkları tesislerimizde çoğaltıyoruz ve daha sonra buraya bırakacağız. Binlerce Abant Alasını göle bırakarak buradaki balık sayısını ve çeşidini artıracağız" ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Abdülhamid Hoşbaş - Emin Gürbüz
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Abantta çevre düzenlemesi yapılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER