ABD Adana Konsolosu John L. Espinoza,

ABD Adana Konsolosu John L. Espinoza, Malatyada -Espinoza: (Suriyedeki olaylar) Türk hükümetiyle beraber etkili çözüm yolları bulma arayışı içerisindeyiz


MALATYA (A.A) - ABD Adana Konsolosu John L. Espinoza, Suriyedeki olaylarla ilgili, Türk hükümetiyle beraber etkili bir çözüm yolları bulma arayışı içerisindeyiz dedi.
     3 günlük gezi programı kapsamında Malatyaya gelen Espinoza, Vali Vasip Şahin ile makamında bir süre basına kapalı görüştü. Daha sonra Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakırı ziyaret eden Espinoza, Çakırdan Malatya ve kayısı üretimi hakkında bilgi aldı. Espinoza, iyi olan Türk-ABD ilişkilerini daha da ileri götürme temennisinde bulundu.
     Belediye ziyaretinin ardından Malatya Gazeteciler Cemiyetine geçen Espinoza, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, NATOya ait radar savunma sistemine ziyaretinin olup olmayacağı yönündeki sorusuna hayır yanıtını veren John L. Espinoza, Malatyaya gelmemin sebebi Malatyanın güzel insanlarıyla bir araya gelmek, güzel şehrinizi yakından görmek ve güzel kayısılarınızın tadına bakmak. Bir de yerel, yöresel yemeklerinizin tadına bakmak için dört gözle bekliyorum dedi.
     Espinoza, Suriyede yaşananların hatırlatılması üzerine, Suriyedeki olayların da çok hassas ve komplike bir durum olduğunu belirterek, şunları söyledi:
     Türk hükümetiyle beraber etkili çözüm yolları bulma arayışı içerisindeyiz. Şu andaki birincil amacımız can kayıplarını durdurmak. Türkiyenin mevcut durumdaki insani yardımlarından ve göçmenlere yaptığı ev sahipliğinden gerçekten çok etkilendik. Biliyorsunuz ABDnin 132 milyon dolarlık bir yardımı oldu. Hem insani yardımı hem de Suriyedeki muhaliflere bir yardımı oldu. İleride de daha çok yardımlar göreceksiniz.
    
     Muhabir: Ensar Özdemir / Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber ABD Adana Konsolosu John L. Espinoza, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER