ABD Ankara Büyükelçiliği Ticaret Ataşesi Fay:

ABD Ankara Büyükelçiliği Ticaret Ataşesi Fay: (ABDnin Ankara Büyükelçiliği girişindeki patlama) Böyle bir olayın iki ülke ilişkilerini etkilemesine izin veremeyiz


İZMİR (A.A) - ABD Ankara Büyükelçiliği Ticaret Ataşesi John Fay, ABDnin Ankara Büyükelçiliği girişindeki patlamadan üzüntü duyduklarını belirterek, Türkiye ile olan ilişkilerin çok önemli olduğunu, olayın iki ülke ilişkilerini etkilemesine izin veremeyeceklerini belirtti.
     İzmir Ticaret Odasından yapılan (İZTO) yazılı açıklamaya göre, Fayın İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaşı ziyaret etti.
     Ziyarette ABDnin Ankara Büyükelçiliği girişindeki patlamadan duyduğu üzüntüyü dile getiren Fay, saldırıya rağmen ilişkileri devam ettirmek istedikleri için İzmire gelmeye karar verdiklerini ifade etti.
     Fay, ABDnin Türkiye ile olan ilişkilerinin çok önemli olduğunu kaydederek, şunları belirtti:
     Böyle bir olayın iki ülke ilişkilerini etkilemesine izin veremeyiz. Türk işadamlarının pek çok ülkeyle çok güçlü bağlantıları var. Bu şekilde yapılacak olan temaslar karşılıklı ticareti de arttıracaktır. İzmir ile ilişkilerimizi güçlendirmeliyiz. Yaptığımız toplantı ve temaslarda İstanbul ve Ankaraya gelen ABDli heyetlerin İzmire de gelmesini söylüyoruz
     Fay İzmirin sağlık temasıyla EXPO 2020ye aday olmasının önemli olduğunu belirterek, 2014 yılında sağlık turizmi ile ilgili geniş bir heyeti getireceklerini bildirdi.
     Demirtaşın da konuşmasında ABDnin İzmirin EXPO 2020 adaylığını desteklemesini istediklerini belirttiği kaydedildi.
    
     Muhabir: Halil Şahin / Tolga Albay
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber ABD Ankara Büyükelçiliği Ticaret Ataşesi Fay: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER