Acara Özerk Cumhuriyeti Türkiye ile İkili

Acara Özerk Cumhuriyeti Türkiye ile İkili İlişkiler Başkanı Cebanidze, Rizede -Cebanidze, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesini ziyaret etti


RİZE (A.A) - Acara Özerk Cumhuriyeti Türkiye ile İkili İlişkiler Başkanı Tariel Cebanidze, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmazı ziyaret etti.
     Ziyarete, Cebanidzenin yanı sıra Gürcistanın Trabzon Başkonsolosu Nugzar Tkesheliadze ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Davut Keskin hazır bulundu.
     Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Yılmaz, iki ülke arasındaki işbirliğinin son yıllarda daha da artış gösterdiğini, bu gelişmenin her iki ülke açısından olumlu sonuçlar ortaya çıkardığını belirtti.
     Üniversite olarak komşu ülkeler bazında ilk ziyaretin Gürcistana yapıldığını ifade eden Yılmaz, bölgedeki üniversitelerle sıkı işbirliği içerisinde olduklarını söyledi.
     Ayrıca, ortak doktora programı oluşturma çalışması hedeflendiğini dile getiren Yılmaz, ziyaretin son derece anlamlı olduğunu ve bundan sonra ilişkilerin daha da artacağını kaydetti.
     10 yıl Gürcistanın Ankara Başkonsolosluğu görevini yürüten Cebanidze ise Rize programı hakkında bilgi vererek, ülkeler arasında devam eden kara taşımacılığı gibi deniz taşımacılığını da aktif hale getirmek amacıyla ortak proje çalışmalarının düşünüldüğünü kaydetti.
     Gürcistanda, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde özellikle tıp alanında yüksek lisans yapmak isteyen üniversite mezunu olduğuna dikkati çeken Cebanidze, atılan adımların ve desteklenen projelerin sonucunda her iki ülke arasında kopmaz bağ oluştuğunu, bu duruma katkı sağlayan isimlerden birinin de Rektör Prof. Dr. Arif Yılmaz olduğunu belirtti.
    
     Muhabir: Serhat Çağdaş
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Acara Özerk Cumhuriyeti Türkiye ile İkili Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER