Acil servis çalışanlarına simülasyonlu eğitim

Acil servis çalışanlarına simülasyonlu eğitim -Antalyada hizmete giren Türkiyenin ikinci simülasyon merkezinde sağlık personeli, hastalara yapacakları uygulamaları önce maketler üzerinde deniyor -Antalya Sağlık Müdürü Bilgin: -


ANTALYA (A.A) - 112 Acil Servis ve hastanelerin acil servislerinde görev yapacak personele uygulamalı eğitim verilmesini sağlayan simülasyon merkezlerinden ikincisi, İstanbulun ardından Antalyada hizmete girdi.
     Antalya Sağlık Müdürü Adem Bilgin, gazetecilere simülasyon merkezini tanıttı. Bilgin, Antalya Simülasyon Merkezinin Sağlık Müdürlüğüne bağlı olarak çalıştığını ve İstanbulun ardından Türkiyedeki ikinci merkez olduğunu kaydetti. Simülasyon merkezinde 112 Acil Servis ile hastanelerin acil servislerinde görevli personelin eğitim alacağını anlatan Adem Bilgin, amaçlarının personelin hata payını en aza indirmek olduğunu bildirdi.
     Merkezde çocuk ve erişkin ileri yaşam desteği, travma resüsitasyon kursu, temel modül ve ambulans sürüş teknikleri eğitimi verildiğini belirten Adem Bilgin, İstanbuldaki merkez daha çok hastane ve hastane içindeki kliniklerde çalışan personele yönelik bir simülasyon merkezi. Antalyada ise hastane ve hastane öncesinde hizmet veren personeli eğitiyoruz dedi.
     Bilgin, merkezde bir kişiye 3-4 hafta eğitim verileceğini, her ay 12-14 kişinin eğitim alacağını ifade etti. Simülasyon merkezinin sorumluluk alanındaki Antalya, Burdur ve Ispartada görev yapan tüm acil servis personelini eğitimden geçirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Bilgin, Diğer iller talep ederse Türkiyenin her yerine hizmet vermeye hazırız diye konuştu.
     Basın açıklamasının ardından eğitim alan acil servis personeli, simülasyon merkezindeki maketler üzerinde kalp masajı uygulamasını çalıştı. Temsili olarak astım krizine girerek kalbi duran bir kadını yaşama döndüren personele gerekli komutları veren uzman, zaman zaman hasta yakını gibi odaya girerek gerçek koşullarda yaşanabilecek bazı şartları oluşturdu. Personel bir yandan kalp masajını sürdürürken, bir yandan da hastanın kızı rolünü oynayan uzmanı odadan uzaklaştırmayı öğrendi.
    
     Muhabir: Güç Gönel
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Acil servis çalışanlarına simülasyonlu eğitim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER