Adanada 29 Ekim Cumhuriyet yürüyüşü

Adanada 29 Ekim Cumhuriyet yürüyüşü -Bazı sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yürüyüş düzenlendi


ADANA (A.A) - Adanada bazı sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.
     Mimar Sinan Açıkhava Tiyatrosu önünde toplanan, Türk bayrakları ve Atatürk posterleri taşıyan grup, Mustafa Kemalin Askerleriyiz, Ne Mutlu Türküm Diyene, Vatan Sana Canım Feda sloganları atarak Uğur Mumcu Meydanına yürüdü.
     Yürüyüş sırasında çevredeki esnaf alkışlayarak, yoldan geçen araçların sürücüleri ise korna çalarak gruba destek verdi. Uğur Mumcu Meydanında bir süre ıslık çalan ve sloganlarını devam ettiren grup daha sonra Atatürk Parkına geçti.
     Burada saygı duruşunda bulunan grup, Onuncu Yıl Marşı ve İstiklal Marşını okudu.
     Grup adına konuşan CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümer, cumhuriyetin 89. yılının ülkenin dört bir köşesinde sevinç ve coşkuyla kutlandığını söyledi.
     Cumhuriyetin yeni kurulan bir Türkiyenin, ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği Kurtuluş Savaşının sonucunda ilan edildiğini belirten Sümer, Türk ulusu Atatürkün önderliğinde dünya tarihinde eşine az rastlanır büyük bir destan yazarak, en değerli varlığımız cumhuriyeti kurmuş ve genç Türkiye Cumhuriyeti, gelişimini kesintisiz sürdürerek günümüze ulaşmıştı dedi.
     Grup, açıklamanın ardından dağıldı.
    
     -Kozan-
    
     CHP Kozan İlçe binası önünde toplanan bir grup da şehir mezarlığındaki şehitliğe doğru yürüyüşe geçti.
     Sloganlar eşliğinde Saimbeyli Caddesi güzergahını kullanarak mezarlığa ulaşan grup, önce garnizon, ardından emniyet müdürlüğü şehitliğini ziyaret etti.
     Şehitlerin mezarlarına kırmızı ve beyaz karanfiller bırakan grubun saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşını okumasının ardından Kuran okundu ve dua edildi.
    
     Muhabir: Emrah Yorulmaz - Volkan Varan / Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Adanada 29 Ekim Cumhuriyet yürüyüşü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER