Adanada Erbakan ve Yeni Bir Dünya

Adanada Erbakan ve Yeni Bir Dünya konferansı -Saadet Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Erbakan: Merhum liderimiz, 2. Viyana kuşatmasından bugüne 300 yıldır ezilen, sömürülen ve Osmanlının yıkılmasının ardından büsbütün perişan


ADANA (A.A) - Saadet Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Fatih Erbakan, Merhum liderimiz, 2. Viyana kuşatmasından bu güne 300 yıldır ezilen, sömürülen ve Osmanlının yıkılmasının ardından büsbütün perişan olan İslam alemin 20. asırda yeniden uyanışını, yeniden sancağa sarılarak ayağa kalkmasını sağlayan büyük bir lider ve asrın mücahidiydi dedi.
     Fatih Erbakan, Saadet Partisi Kozan İlçe Başkanlığının eski başbakanlardan Necmettin Erbakanın ölümünün 2. yıl dönümü dolayısıyla Kozan Spor Salonunda düzenlediği Erbakan ve Yeni Bir Dünya konulu anma toplantısına katıldı.
     Erbakan yaptığı konuşmada, memleketleri olan Adananın ailesi için ayrı bir öneme sahip olduğunu, babasının dedelerinin Kozanoğlu Beyliğinde önemli görevlerde bulunduğunu belirterek, bu topraklarda yetiştiklerini ve hemşehrileri ile bir arada bulunmaktan mutlu olduğunu söyledi.
     Necmettin Erbakanın milli görüş hareketini çok sıkıntılı zamanlarda ve şartlarda başlattığını, azimle sürdürdüğü çalışmaları ile birçok hizmet gerçekleştirdiğini anlatan Erbakan, Merhum liderimiz, 2. Viyana kuşatmasından bu güne 300 yıldır ezilen, sömürülen ve Osmanlının yıkılmasının ardından büsbütün perişan olan ve parçalanan İslam alemin 20. asırda yeniden uyanışını, yeniden sancağa sarılarak ayağa kalkmasını sağlayan büyük bir lider ve asrın mücahidiydi. Onu gerçek bir dava adamı yapan şey, onun her zaman zora ve çileye talip olmasından ve davası, idealleri için gözünü kırpmadan fedakarlıkta bulunabilmesindendir. Bu nedenle onun talebeleri olarak hiçbir mazeret üretmeden çalışacağız dedi.
     İlk hedefimiz İslam birliğidir diye konuşan Erbakan şunları kaydetti:
     Mutlaka ve mutlaka 2nci Yalta Konferansını yapacağız ve yeni dünya düzenini kuracağız. Bu yeni kurulacak dünyada savaş, işgal ve çatışma değil, işbirliği, müzakere ve anlaşma hakim olacaktır. Hiçbir ülke ayrıcalıklı olmayacak. Biz geldiğimizde, yeni dünya düzenini kurduğumuzda, Necmettin Erbakanın Amerikanın Irakı işgalinde söylediği gibi, Müslüman ülkeleri her fırsatta tepiklemeye çalışan insanlıktan nasibini almamış, terbiye edilmemiş aygırlar terbiye edilecek, haddini bilmez kovboylara hadleri bildirilecektir
     Konuşmanın ardından parti üyesi bazı kadınlar Fatih Erbakana çiçek sundu.
     Anma programına Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel, İlçe Emniyet Müdürü Sabit Akın Zaimoğlu, MHP İlçe Başkanı Ender Çulhacı ile partililer katıldı.
    
     Muhabir: Volkan Varan / Ömer Yıldız / İbrahim Erikan
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Adanada Erbakan ve Yeni Bir Dünya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER