Adanada jandarma operasyonları

Adanada jandarma operasyonları -Hırsızlık ve tarihi eser kaçakçılığı operasyonlarında 7 kişi yakalandı


ADANA (A.A) - Adanada, jandarmanın düzenlediği hırsızlık ve tarihi eser kaçakçılığı operasyonlarında 7 kişi yakalandı.
     Adana Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ceyhan ilçesi Kurtkulağı beldesinde 10 yıl önce eşi vefat ettiği için serada çalışarak 3 çocuğuna bakmaya çalışan S.Şnin evinden 1 otomatik av tüfeği, 1 tek kırma tüfek, 1 adet cep telefonu ile 300 TL değerinde oyuncak helikopter çalınması üzerine jandarma ekipleri çalışma başlattı.
     Olay yerinde yapılan parmak izi ve diğer incelemeler sonucunda yakalanan ve suçunu itiraf eden E.Y. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
     Aynı bölgede S.B.Gnin de kamyonlarına ait elektronik beyin, takograf gibi bazı değerli malzemelerin çalındığı ihbarı üzerine çalışma başlatıldı. Şüphelilerin olay sonrası bırakıp kaçtıkları motosikletten yola çıkan ekipler, zanlıların 8 hırsızlık suçundan sabıkası olan A.D. ile 7 hırsızlık suçundan sabıkası bulunan A.D. olduğunu belirledi.
     Yakalanan zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
     Öte yandan Kozan İlçe Jandarma Komutanlığınca, Dilekkaya köyü ile Ağaçlı köyü arasında yer alan F.Y. ve S.Yye ait nar bahçesinde kaçak kazı yapıldığı ihbarının alınması üzerine, bölgeye ekipler sevk edildi.
     Ekipler S.Y, H.K, H.G. ve R.Öyü Anavarza mevkisi 3ncü derece sit alanındaki nar bahçesinde izinsiz kazı yaptıkları sırada 2 kürek, 1 hilti ve 1 jeneratörle suçüstü yakalandı.
     Bu arada, şüphelilerin tarihi yapıda 1 metre genişliğinde 1 buçuk metre uzunluğunda mağara şeklinde delik açtıkları tespit edildi.
     Zanlılar, sevk edildikleri mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
    
     Muhabir: Volkan Kaşık / Anıl Bağrık
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Adanada jandarma operasyonları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER