Adanada trafik denetimleri

Adanada trafik denetimleri -Geçen ay yapılan denetimlerde 136 bin 863 aracın kontrol edildiği bildirildi


ADANA (A.A) - Adanada geçen ay yapılan trafik denetimlerinde 136 bin 863 aracın kontrol edildiği bildirildi.
     Valilikten yapılan yazılı açıklamada, trafik güvenliğinin arttırılması ve korunması için Adana Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekiplerce nisan ayında 136 bin 863 aracın kontrol edildiği belirtildi.
     Bunlardan kusurlu bulunan 39 bin 265 araç sürücüsüne 5 milyon 40 bin 132 lira para cezası uygulandığı bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     "İlimiz trafiğinde aylık olarak seyreden araç sayısının ortalama 1 milyon civarında olduğu dikkate alındığında, trafikte seyreden araçların yaklaşık yüzde 14ünün kontrol edilebildiği anlaşılmaktadır. Nisan ayı içerisinde yapılan denetimler sonucunda kusurlarından dolayı bin 345 sürücü mahkemeye sevk edilmiş, bin 861 araç trafikten men edilmiş, 440 sürücünün ehliyetine el konulmuştur.
     Alınan tüm etkin önlemlere rağmen trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle nisan ayı içerisinde ilimiz sınırlarında toplam 492 maddi hasarlı, 392 yaralamalı, 11 ölümlü olmak üzere toplam 895 trafik kazası meydana gelmiştir. Bu kazalarda maalesef 582 vatandaşımız yaralanmış, 13 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.
     Valiliğimizce, ilimizde trafik güvenliği ve vatandaşlarımızın can ve mal emniyetinin daha etkin sağlanmasına yönelik olarak alınan tüm tedbirler arttırılarak aynı kararlılıkla ve gayretle sürdürülecektir. Trafik kurallarına uyan, trafik düzeninin sağlanmasına ilgi ve destekleriyle katkı sağlayan değerli vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Trafik kazalarının azaltılması için sürücü ve vatandaşlarımızın da, daha duyarlı olmaları, özellikle hız limitlerine uymaları, hatalı şerit değiştirmemeleri, alkollü olarak araç kullanmamaları, kural ihlali yapanların ise 155 ve 156 numaralı polis ve jandarma telefonlarına ihbar edilmeleri hususlarında vatandaşlarımızın ilgisi ve desteklerine büyük ihtiyaç vardır."
    
     Muhabir: Volkan Kaşik
     Yayıncı: Anıl Bağrık
<< Önceki Haber Adanada trafik denetimleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER