Adanadaki cinayet davası

Adanadaki cinayet davası -Bir kişiyi, ip veya kablo benzeri bir cisimle boğduğu iddia edilen sanıkla cinayete yardım ettiği öne sürülen maktulun eşinin yargılanmasına devam edildi


ADANA (A.A) - Adanada bir kişiyi, ip veya kablo benzeri bir cisimle boğduğu iddia edilen sanıkla, cinayete yardım ettiği öne sürülen maktulun eşinin yargılanmasına devam edildi.
     Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, 28 Aralık 2010da, evinin banyosunda ölü bulunan Halit Kyı boğduğu iddiasıyla tutuklanan sanık A.Ş. ile sanığın sevgilisi olduğu ve cinayete yardım ettiği öne sürülen maktulun eşi G.K. ve tarafların avukatları hazır bulundu.
     Mahkeme başkanı, daha önceki duruşmada Adli Tıp Kurumundan istenen raporun kendilerine sunulduğunu belirterek, "Raporda, cesedin muayenesinin yapıldığı ve maktulun olaydan yaklaşık 1-4 saat sonraki aralıkta ölmüş olabileceğinin anlaşıldığı yer alıyor" dedi.
     Sanık A.Şnin avukatı raporun okunmasının ardından, maktulun saat 14.30-15.00 aralığında ölmüş olabileceğini ifade ederek "Müvekkilim o saatlerde maktulün evinde olamaz, çünkü o saatlerde maktulun oğlu ve kızı evdeydi. Biz maktulün oğlunun telefon kayıtlarının getirilmesini talep ediyoruz" diye konuştu.
     Cumhuriyet Savcısı ise maktulün oğlunun duruşmada tanık olarak dinlenmesinin ve telefon kayıtlarının incelenmesinin dava dosyasına bir katkı sağlamayacağını belirterek talebin reddedilmesini istedi.
     A.Şnin avukatının talebini reddeden mahkeme heyeti duruşmayı erteledi.
    
     -Olay-
    
     Merkez Seyhan ilçesi Tellidere Mahallesinde, 28 Aralık 2010da, Halit K. evinin banyosunda boğularak öldürülmüş halde bulunmuş, evdeki şarjlı süpürgede parmak izi çıkan A.Ş. ile cinayete yardım ettiği iddia edilen maktulun eşi G.K, tutuklanmıştı.
     Soruşturmanın ardından hazırlanan iddianamede, A.Ş. hakkında "tasarlayarak adam öldürme", G.K. hakkında ise "eşini öldürmeye yardım" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenmişti.
    
     Muhabir: İbrahim Erikan / Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Adanadaki cinayet davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER