Adanadaki hal esnafının açlık grevi

Adanadaki hal esnafının açlık grevi -CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, faaliyet gösterdikleri Yüreğir Halinin Büyükşehir Belediyesi tarafından tescil edilmediği gerekçesiyle 4 gündür açlık grevinde olan esnafı ziyaret etti


ADANA (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Adanada, faaliyet gösterdikleri Yüreğir Halinin Büyükşehir Belediyesi tarafından tescil edilmediği gerekçesiyle 4 gündür açlık grevinde olan esnafı ziyaret etti.
     Tekin, beraberindeki heyetle Atatürk Caddesindeki Abidin Dino Parkında 4 gündür açlık grevinde olan Yüreğir Hali esnafıyla görüşerek, sorunlarını dinledi.
     Yüreğir Hal Derneği yetkililerinden bilgi alan ve işçilerin, sorunlarına çözüm bulmasını istediği Tekin, Elimde olsa yarın çözerim. Ama konuyu gündeme taşıyacağız dedi.
     Yurttaşların mağdur edilmemesi gerektiğini ifade eden Tekin, şöyle konuştu:
     Siz burada korsan değilsiniz, paralarınızı yatırmışınız, verginizi veriyorsunuz. Ankara, istediği zaman her şeyi çözüyor. Ortada bir yargı kararı varsa bunu bakanlık rahatlıkça çözebilir. Burada çözümsüzlük yok, mutlaka çözüm olmalı. Bu konuda CHP olarak ne yapılması gerekiyorsa gerekeni yaparız. Kimse birbirine topu atmasın. Belediye ve bakanlık üzerine düşeni yapacak. Ortada bir yargı kararı var, onu ortadan kaldıracaklar. Kurumlar birbirine topu atarak buradaki insanları mağdur etmemelidir.
     Tekin, Türkiyede yeni bir belediye kanununun olması gerektiğini belirterek, Burada yurttaşlarımız evini satmış, devlete güvenerek yer açıyor. Sonra devletin kurumları arasındaki kavgada binlerce insan, ailece burada mağdur oluyor. Bunu hangi vicdan kabul edebilir. Kabul edilebilecek vicdan mı- Bakanlık da bu konuyu çözebilir. Hiç topu atmasınlar, çok rahatlıkla çözebilecek imkanları var. Burada sizi mağdur bırakmayacağız. Bu esnafın yanında olacağız.
     Tekin, bir gazetecinin mecliste etik komisyonu kurulması ile ilgili sorusuna karşılık şunları kaydetti:
     Etik siyasetini Türkiyeye yerleştirmediğimiz sürece bir etik komisyonunun işleyişinin ne olacağını doğrusu ben çok merak ediyorum. Bir kere siyasi partiler yasasının değişmesi lazım. Demokrasinin işlemesi lazım. Demokrasinin, hukukun, özgürlüğün olmadığı yerde sadece 550 milletvekilinin kaderlerinin liderlerinin iki dudağının arasında olduğu bir yerde etik bir davranış beklemek mümkün değildir. Kendimizi yalandan kandırıyoruz, toplumu da kandırıyoruz. Eğer etik davranmak istiyorlarsa öncelikle milletvekillerinin millet tarafından seçilmesini hayata geçirebilirsek, yapılabilecek en büyük etik davranış budur.
     Tekin, daha sonra beraberindekilerle işçilerin açlık grevi yaptığı Abidin Dino Parkından ayrıldı.
    
     Muhabir: Volkan Kaşık
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Adanadaki hal esnafının açlık grevi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER