Adanaya Abidin Dino Sanat Parkı

Adanaya Abidin Dino Sanat Parkı -İçinde Abidin Dino, Orhan Kemal ve Yaşar Kemali bir masada otururken gösteren heykelin de bulunduğu Abidin Dino Sanat Parkı törenle açıldı


ADANA (A.A) - Adanada, içinde Abidin Dino, Orhan Kemal ve Yaşar Kemali bir masada otururken gösteren heykelin de bulunduğu Abidin Dino Sanat Parkı törenle açıldı.
     İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, Atatürk Caddesindeki parkın açılışında yaptığı konuşmada, sanatçıların toplumla ağlayıp toplumla gülen, yeri doldurulamaz değerler olduğunu ifade etti.
     Güneş, bu değerlere sahip çıkılması halinde geleceğe güvenle bakılacağını belirterek, Adananın gün geçtikçe güzel bir gelişim gösterdiğini kaydetti.
     Vali Hüseyin Avni Coş da Adananın genellikle asayiş olaylarıyla gündeme geldiğini ancak kentin çok önemli bir kültür ve sanat merkezi olduğunu söyledi.
     Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ise kentte son 1,5 yılda 12 müze yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, Belediyecilik sadece yol ve kanalizasyon yapmak değildir. Biz kentin değerlerini yaşatmak için gayret ediyoruz dedi.
     Törene kardeşi Nazım Ögütçü ile katılan Orhan Kemalin oğlu Işık Öğütçü, 2014 yılında Orhan Kemalin 100. yaşının kutlanacağını belirterek, O yıl çok özel etkinliklerin yapılmasını istiyorum. Ayrıca Adanadaki Bilim ve Teknoloji Üniversitesine babamın adının verilmesini çok arzu ederim diye konuştu.
     Yönetmen Ali Özgentürk de parkın açılmasının çok önemli olduğunu belirterek, kentin farklı yerlerinde Adananın yetiştirdiği değerlere ait parkların açılması gerektiğini söyledi.
     Sanatçı Menderes Samancılar ise Abidin Dino, Orhan Kemal ve Yaşar Kemalin heykellerinin yüzünde bir hüzün olduğunu belirterek, Bu hüznün artık bu ülkenin yazarı, sanatçısı, edebiyatçısı ve basın mensubu insanlarının görmesini istemiyoruz. Yüzlerinde ülkemizin acısı vardı. Bunları artık görmek istemiyoruz ifadesini kullandı.
     Parkın ve heykellerin açılışını yapan Güneş, Coş ve beraberindeki sanatçılar daha sonra Abidin Dinonun eserlerinin bulunduğu sergiyi gezdi.
    
     Muhabir: Anıl Bağrık / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Adanaya Abidin Dino Sanat Parkı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER