Adana Büyükşehir Belediyesinden karlı yıkım

Adana Büyükşehir Belediyesinden karlı yıkım -Başkan Vekili Aldırmaz: -Belediye, eski Adana Demirspor Kulübünün bulunduğu apartmanın hem yıkımını yaptırıyor, hem de bu işten para kazanacak


ADANA (A.A) - Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Atatürk Caddesini alt geçitle Mustafa Kemal Paşa Bulvarına bağlamak amacıyla eski Adana Demirspor Kulübünün bulunduğu apartmanın yıkımından 41 bin lira kazanacaklarını bildirdi.
     Aldırmaz, yazılı açıklamasında, Atatürk Caddesini alt geçitle ilk etapta Mustafa Kemal Paşa Bulvarına, daha sonra İbo Osman Caddesini takiple Kenan Evren Bulvarına bağlama projesi kapsamındaki yıkım çalışmasının sürdüğünü belirtti.
     Eski Adana Demirspor Kulübünün de bulunduğu 10 katlı binanın 6 katının yıkıldığını ifade eden Aldırmaz, şunları kaydetti:
     Belediyenin kaynakları en iyi şekilde kullanılırken, kısıtlı olan imkanlarla en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Tasarruf yaparak kaynak yaratmaya çalışıyoruz. Ayrıca kamunun her kuruşunun kıymetini biliyoruz. Söz konusu yıkım işlemi de ihaleyle verildi. Belediye, eski Adana Demirspor Kulübünün bulunduğu apartmanın hem yıkımı yaptırıyor, hem de bu işten para kazanacak. İhaleyi üstlenen firma, yıkım işinden elde edilecek malzeme karşılığı Büyükşehir Belediyesine 41 bin lira ödemeyi taahhüt etti. Yani Büyükşehir Belediyesi hem yıkım işlemini yaptırıyor, hem de yıkımı yapan firmadan 41 bin lira alıyor. Proje kapsamındaki yıkımın tamamlanmasından sonra, Adananın kuzey-güney aksında yeni bir bulvar oluşacak. Böylece özellikle kent merkezinde trafik sorunu ve bölgedeki yığılma büyük ölçüde önlenecek.
    
     Muhabir: Ali Güreli
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Adana Büyükşehir Belediyesinden karlı yıkım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER